WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Simone Freling geridderd
's-Gravelend, vr 25 november 2011

Gisteren ontving Simone Freling uit 's-Graveland een koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Martijn Smit.

persbericht

Simone Freling geridderd

Onder grote belangstelling heeft mevrouw S.J. Freling uit ’s-Graveland op donderdag 24 november een Koninklijke Onderscheiding ontvangen.


Simone Freling en burgemeester Martijn Smit.

Zij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Smit reikte haar de onderscheiding uit tijdens een feestelijke bijeenkomst in ‘Ronald McDonald VU Kinderstad’ in het VU medisch centrum in Amsterdam, waarbij mevrouw Freling ook werd uitgeroepen tot ‘Beschermvrouwe van Ronald McDonald VU Kinderstad’. Aanwezig waren onder andere Annemarie Jorritsma, Sylvia Tòth, Martin en Tineke Schröder, Jons Hensel, Cor en Jannet van Zadelhoff en Jan Driessen.

Sinds 1996 is mevrouw Freling manager/directeur van de afdeling Public Relations en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen bij Ajax. Vanuit deze functie heeft zij een groot netwerk aan relaties en contacten opgebouwd. Dit netwerk spreekt ze aan om fondsen te werven voor verschillende goede doelen. Mevrouw Freling is naast haar drukke baan belangeloos bij talrijke maatschappelijke activiteiten betrokken.

STAA en Ajax Foundation

In 2005 was mevrouw Freling (mede) oprichter van de Stichting Toegankelijkheid Amsterdam ArenA (STAA). Het idee voor deze stichting kwam van mevrouw Freling en door haar enorme inzet is er veel gerealiseerd zoals grotere liften voor rolstoelbezoekers en een speciaal live verslag voor visueel gehandicapten. Met passie heeft mevrouw Freling het maatschappelijk en sociaal beleid van Ajax vorm en inhoud gegeven. Dit resulteerde in 2010, ter gelegenheid van het 110-jarig bestaan van de club, in het oprichten van de Ajax Foundation. Deze foundation ondersteunt maatschappelijke projecten op het gebied van sport, gezondheid, sociale integratie en educatie.

‘Beschermvrouwe van Ronald McDonald VU Kinderstad’

Mevrouw Freling was als bestuurslid en voorzitter van de PR-commissie van grote betekenis bij het opzetten en exploiteren van ‘Ronald McDonald VU Kinderstad’ in het VU medisch centrum in Amsterdam. Deze unieke speelplek voor kinderen die langdurig in het ziekenhuis moeten verblijven is gebouwd in samenwerking met het Ronald McDonald Kinderfonds. Dankzij haar inzet is er een speciale Ajax-kamer ingericht. Als dank voor haar inspanningen mag zij zich voortaan ‘Beschermvrouwe van Ronald McDonald VU Kinderstad’ noemen.

Ook de Mytyl-Tyltylschool, een school voor leerlingen met een lichamelijke of meervoudige beperking in Amsterdam Zuid-Oost, rekent al vele jaren op de toewijding van mevrouw Freling. Als bestuurslid van de ‘Stichting Vrienden van de Mytyl-Tyltylschool’ werft zij financiële middelen voor diverse activiteiten en onderwijsmiddelen. Zij is de stuwende kracht achter de stichting. Daarnaast is ze vrijwilliger bij Only Friends, een sportclub voor kinderen met een handicap en het Ronald McDonald Kinderfonds Nederland. Als sportraadlid van de Sportraad Amsterdam heeft zij gedurende vier jaar een bijdrage geleverd aan de sport in de stad Amsterdam.

Het Kapittel voor de Civiele Orden kwalificeert haar als ‘iemand die werkzaamheden heeft verricht die voor de samenleving een bijzondere waarde hebben’ en ‘iemand die zich gedurende geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen’.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
half bewolkt
10 gr.
windkr. 4