WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Programmaraad Overbodig
Nederhorst den Berg, vr 11 november 2011

Iedereen moet digitaal TV kijken vindt Thijs Roemer uit Nederhorst omdat dat volgens hem net zo duur is als analoog kijken. Ook zijn programmaraden overbodig.

ingezonden brief

"Andere kabelmaatschappijen leggen minder grote nadruk op digitalisering, handhaven onverkort hun analoge net of wensen uitbreiding van analoge doorgiftemogelijkheden." (Thijs Roemer citeert hier uit een persbericht van de programmaraad. red. WWK)

Dit is niet helemaal waar. Veel kabelaars hebben analoog op 10-10-2010 zelfs al helemaal afgeschaft (zoals Caiway etc.).

Tevens is mijn mening dat programmaraden in het verleden nodig waren aangezien er maar 30 zenders beschikbaar waren, nu vind ik dat niet echt meer aangezien de kanalen die analoog verdwijnen altijd nog digitaal beschikbaar zijn zonder meerkosten (enkel een smartcard is benodigd en soms een ontvanger, maar de huidige tv's hebben een digitale kabeltuner reeds ingebouwd).

Vaak geven programmaraden adviezen als Italiaanse, Turkse, Spaanse en/of Franse zenders. Ziggo wil analoog enkel de populairste NL tv en radiozenders doorgeven (zoals Ned, RTL, SBS etc). Wil je meer exotische zenders dan is de digitale oplossing toch perfect. (Ik verwacht dat binnen nu en 2 jaar iedereen digitaal zal moeten kijken omdat Ziggo net als vele anderen het bandbreedte vretende analoog zal schrappen.)

Thijs Roemer
Nederhorst den Berg

Naschrift WWK:

De overgang naar digitaal kost wel geld als je meerdere analoge toestellen in huis hebt die niet aan vervanging toe zijn. Je moet dan decoders voor ieder toestel aanschaffen. (Ook het abonnement is duurder dachten wij.)

Het is niet de vraag of programmaraden nodig zijn of niet. Die raden hebben van de wetgever bevoegdheden gekregen waar Ziggo zich niet aan stoort. Dat is de kern van het conflict.

Afgezien daarvan is er het feit dat analoge kijkers voor hetzelfde geld eenzijdig steeds minder zenders krijgen aangeboden, opgelegd door Ziggo. Alsof de bakker iedere dag een boterham minder levert in een half wit, terwijl de prijs hetzelfde blijft.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
bewolkt
10 gr.
windkr. 2