WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Analoog Abo Bestaat niet!
Wijdemeren, za 12 november 2011

Gradus Vos van Ziggo reageert op de discussie over het afbouwen van het analoge zenderaanbod en het standpunt van de programmaraden daarover.

ingezonden brief

De reactie van de WWK op de ingezonden van brief van Thijs Roemer bevat een aantal onjuistheden. De WWK suggereert dat analoge kijkers minder zouden moeten betalen omdat zij minder zenders krijgen. Je kunt bij Ziggo helemaal geen analoog abonnement krijgen! Een basisabonnement bij Ziggo bestaat uit ongeveer 60 digitale zenders met als extra gratis dienst nog 25 analoge zenders. Ziggo biedt die dienst aan omdat met name op tweede en derde toestellen (al wordt dat snel minder) nog mensen analoog kijken. Nu kun je een dienst die gratis is, niet nog goedkoper maken. Het is trouwens zo dat analoog eigenlijk helemaal niet meer bestaat. Alle zenders zenden hun programma's digitaal uit. Ziggo moet die zenders dus omzetten naar analoog. Vandaar dat het een extra, zij het gratis dienst is.

De WWK stelt verder dat Ziggo zich niet stoort aan de wettelijke bevoegdheden van de programmaraden. Nu is het probleem dat de meeste programmaraden zich juist niet houden aan de intenties van die wet. Dat is onlangs nog eens bevestigd door de instantie die de programmaraden moet controleren en door de rechter.

Gradus Vos
Woordvoerder Ziggo

Het is niet de WWK die stelt dat Ziggo zich niet houdt aan de wettelijke bevoegdheden van programmaraden. Het zijn de programmaraden die dat vinden. Daarom zijn ze naar de Raad van State gestapt. Maar even afwachten wat die er van vindt lijkt ons.

Uit de reactie van de heer Vos leid ik af dat ik geen bestaand abonnement bij Ziggo heb, maar dat ik met mijn vrij recente analoge televisie (die het prima doet) kijk naar een gratis dienst van Ziggo. Een soort tijdelijk bijproduct. Het lijkt me in dat geval, omdat het een gratis dienst is, logisch dat Ziggo mij geen facturen meer stuurt, want er bestaat kennelijk geen contract meer tussen mij en Ziggo, want mijn abonnement bestaat niet meer. (Dat was me even ontgaan, want Ziggo heeft nooit schriftelijk, noch mondeling het contract voor doorgifte van ca. 30 analoge zenders met mij opgezegd.)

Enfin. Ik laat het hierbij. Ik heb geen digitale TV in huis en ik heb er geen behoefte aan om mij te laten dwingen door Ziggo om er één aan te schaffen, noch om kastjes van Ziggo aan te schaffen. (Net als een derde van alle klanten van Ziggo, die ook nog analoog kijken.) Dan ga ik mij wel eerst eens oriënteren op sateliet (Canal Digitaal) en digitenne (KPN) en internet-tv (XS4ALL), voor ik kastjes en/of schotels ga aanschaffen van wie dan ook. Jammer dat het monopolie op de kabel na al die jaren van privatisering nog steeds niet opgeheven is.

Rik Jungmann

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
zonnig
10 gr.
windkr. 3