WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Loos Terecht Fase 2
Nieuw Loosdrecht, do 10 november 2011

Maandagavond geeft wethouder Abrahamse in het gemeentehuis het officiële startsein voor fase 2 van het project Loos Terecht.

Lees ook:

10112010 Project LoosTerecht
26112010 Wethouder meet Riool
14022011 25 Procent loost Fout

persbericht

Start fase 2 project Loos Terecht

Maandagavond 14 november 2011 geeft wethouder Abrahamse tijdens een informatiebijeenkomst in het gemeentehuis het officiële startsein voor fase 2 van het project Loos Terecht.

Resultaten rioolinspectie

Tijdens de bijeenkomst presenteert het bedrijf Riosonic de resultaten van de rioolinspectie, die zij in fase 1 van het project in Nieuw-Loosdrecht hebben uitgevoerd. Alle betrokkenen zijn ook per brief op de hoogte gebracht. De bijeenkomst is bedoeld voor bewoners bij wie een verkeerde rioolaansluiting is geconstateerd. Dat is het geval bij 494 van de 2437 geïnspecteerde woningen.
Ook bij de gemeente zelf zijn fouten gevonden. 27 straatkolken zijn niet juist aangesloten en bij vier woningen zijn in de straat de hemelwater- en vuilwaterafvoer verkeerd om aangesloten.

Herstellen aansluitingen

Wethouder Abrahamse is tevreden over fase 1. ‘De inwoners van Nieuw-Loosdrecht hebben heel goed meegewerkt. Er ook voor fase 2 van Loos Terecht, het herstellen van de verkeerde aansluitingen, heb ik er alle vertrouwen in dat we dit goed gaan oppakken. Als gemeente zijn wij in augustus al gestart met herstelwerkzaamheden op de Nootweg, waar het complete riool is vervangen. Daar hebben we verkeerde aansluitingen bij bewoners in overleg met hen meteen meegenomen. En voor de komende 12 maanden heeft de gemeente het herstel van de foutief aangesloten straatkolken en de 4 verkeerd om aangesloten woningen op de planning staan. In de bijeenkomst van 14 november a.s. gaan we bewoners informeren hoe zij de geconstateerde fouten het best kunnen herstellen.’

Loos Terecht Fase 2 loopt tot eind 2012; in die periode moeten alle fouten worden hersteld en dat zal uiteindelijk leiden tot een betere waterkwaliteit in de Loosdrechtse Plassen.

 

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
bewolkt
10 gr.
windkr. 2