WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Eelt op de Ziel
Nederhorst den Berg, di 29 maart 2011

Cor Koster roept Merel op om het schrijven van haar columns te hervatten. Alle Wijdemeerse politici wenst hij wat meer eelt op de ziel toe.

ingezonden brief

Eelt op de ziel

Onlangs verschenen er twee berichten in de media. Eén in de WWK, namelijk dat Hannie Humme van D66, fractieassistent en nummer 2 op de lijst, de handdoek in de ring had gegooid. En één in de lokale bladen waarin stond dat Merel, beginnend columnist die leesbare stukjes schreef o.a. over de politiek in Wijdemeren, het bijltje erbij neergegooid had.

Merel was een pseudoniem. De schrijver of schrijfster wilde anoniem blijven. De stijl had echter al duidelijk aangegeven dat de auteur een vrouw was, maar nu weten we het zeker: Hannie Humme en Merel zijn/waren identiek.

Waarom hield ze op met "de politiek"? Kennelijk was er een botsing met D66-wethouder Joost Boermans. Hij zou tijdens de nieuwjaarsreceptie van hun partij een beledigende opmerking hebben gemaakt. Bovendien waren er kennelijk al meer irritaties, maar dit was de spreekwoordelijke druppel. Tsja…

Net als in de rest van Nederland is er af en toe in Wijdemeren herrie in de tent bij een bepaalde fractie. Het lukte D66 aardig om de interne herrie uit de publiciteit te houden. Bij de PvdA gaat het, zoals gebruikelijk, wat minder zachtzinnig toe. Er wordt daar openlijk gesproken van dissidenten, van "de Bende van Ben", van jonge mensen met een starre denkwijze en van ouderen (vermoedelijk partijbonzen met achterhaalde ideeën zoals solidariteit) die geen verstand zouden hebben van moderne media en communicatiemiddelen.

Niets nieuws

Ook al bestaat Wijdemeren nog geen 10 jaar, we hebben al vaak gezien hoe moeilijk het voor politici is om met elkaar om te gaan. Er zijn meerdere raadsleden boos uit de raad of uit hun fractie gestapt. Minstens drie wethouders zijn uit de raad getreden wegens herrie over relatief onbelangrijke zaken als groenstrookjes of sportvelden, en een andere wethouder is door de eigen coalitie naar huis gestuurd ook al had hij niets verkeerds gedaan. Vooral bij de VVD sloeg de vlam nogal eens in de pan. Kortom, politiek is vaak een zooitje. Of anders gezegd - en misschien is dat wel hetzelfde - niets menselijks is onze Wijdemeerse politiek vreemd.

Eelt op de ziel

Politiek is niet iets voor gevoelige zieltjes. Je weet dat je als politicus, zelfs in zo'n kleine gemeenschap als Wijdemeren, linksom en rechtsom aangevallen wordt. Soms terecht, vaak onterecht. Een beetje eelt op de ziel hoort bij de functie-eisen. Je kunt je niet alles aantrekken van wat een ander meent te moeten zeggen.

Er is in het Engels een uitdrukking "water off a duck's back". Het betekent dat je negatief commentaar gewoon van je schouders laat afglijden, net als een eend dat met waterdruppels doet. Kennelijk hebben eenden een soort vettige substantie in hun veren waardoor water er gewoon van afrolt. Welnu, dat zou bij ons ook het geval moeten zijn: je laat negatief commentaar gewoon van je afroetsjen. Voor politici is dat een overlevingsvereiste. Beledigende opmerkingen zijn namelijk aan de orde van de dag. Als je je daar wat van aantrekt, heb je slapeloze nachten.

Oproep

Vandaar mijn oproep aan Merel. Beste Merel, je schreef aardige stukjes, ook al hupte je wat veel van takje naar dakgoot naar raamkozijn. Kom nou maar gewoon terug en ga door met je observaties. En laat die wethouders en die andere politici maar hun eigen ding doen. Zij weten vaak niet wat ze allemaal aanrichten met hun praatjes. Maar heel vaak - echt... geloof me... - menen ze het niet eens zo kwaad.

Cor Koster
Nederhorst den Berg

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
12 gr.
windkr. 2