WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Noodweg Ziekenhuis
Hilversum, vr 25 maart 2011

Het ziekenhuis in Hilversum wordt anderhalf jaar moeilijk bereikbaar door werkzaamheden aan de ring bij de kruising Soestdijkerstraatweg met Oostereind.

De werkzaamheden aan de ring in Hilversum worden uitgevoerd in het kader van het z.g. IBP, het Integraal Bereikbaarheids Plan van de gemeente Hilversum. (Binnenkort onder de bezielende leiding van Volkskrantburgemeester Pieter Broertjes.)

Update 26-3-2011, 23.02: Link naar IBP website met plattegronden toegevoegd.

persbericht

Ziekenhuis blijft bereikbaar tijdens werk Ring Oost
Tijdelijke ontsluitingsweg ziekenhuis

Er komt een tijdelijke ontsluitingsweg voor Tergooiziekenhuizen Hilversum. Dit is nodig om het ziekenhuis bereikbaar te houden tijdens de aanstaande uitgebreide wegwerkzaamheden. Er worden ondermeer een tunnel en een rotonde aangelegd op de kruising Soestdijkerstraatweg/Oostereind en de kruisingen van de Oosterengweg met de Van Riebeeckweg en met de Kamerlingh Onnesweg worden aangepakt. De huidige toegangsweg tot het ziekenhuis zal daardoor tot half 2012 te maken krijgen met grote overlast. De werkzaamheden starten begin april.

Bereikbaarheid bekeken

Nadat zowel Tergooiziekenhuizen als de nood- en hulpdiensten zoals brandweer en ambulance hun zorgen hadden geuit over de bereikbaarheid van het ziekenhuisterrein en het achterliggende woongebied zijn verschillende mogelijkheden onderzocht. Zo is ondermeer gekeken naar tracés over het ziekenhuisterrein en de naastgelegen terreinen. Daarbij zijn verschillende aspecten zoals (verkeers)veiligheid, afwikkeling en doorstroming van het verkeer en natuur- en cultuurhistorische waarden beoordeeld. Na de afweging is gekozen voor een tijdelijke ontsluitingsweg die ter hoogte van de Surinamelaan aansluit op de Soestdijkerstraatweg. De gemeente heeft hiervoor deze week een vergunning verleend.

Herplantplicht

Om de weg te kunnen aanleggen is vergunning verleend om 142 bomen te kappen waarvan 95 van slechte kwaliteit. De beide grondeigenaren, Tergooiziekenhuizen en de Stichting tot Bijstand ziekenhuizen zijn na de werkzaamheden verplicht bomen te herplanten.

Monnikenberg en IBP

Afhankelijk van de besluitvorming over het gebied Monnikenberg kan de tijdelijke weg een definitief karakter krijgen omdat het uitgaat van het stedenbouwkundig ontwerp en de uitwerking daarvan in een masterplan voor Monnikenberg.

Het tracé van de tijdelijke ontsluitingsweg via de Soestdijkerstraatweg sluit aan op de eerdere besluitvorming in het Integraal BereikbaarheidsPlan Hilversum e.o. (IBP). De tijdelijke weg komt wel enkele tientallen meters meer naar het oosten toe.

Meer informatie en kaartjes.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
12 gr.
windkr. 3