WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Voigt: Koster hou je mond

Wijdemeren, vr 25 maart 2011

René Voigt, de fractievoorzitter van Dorpsbelangen, gaf vorige week al een reactie op een stuk van Cor Koster. Voor alle duidelijkheid doet hij dat nog een keer.

ingezonden brief

Cor Koster kan beter zijn mond houden

reactie op ingezonden bericht "Muurbloempjes en Praters"

In de plaatselijke bladen en op de Wijdemeerse Webkrant stond vorige week een bijzonder ongenuanceerd ingezonden bericht van de hand van Cor Koster.

Koster heeft de spreektijd van de raadsleden tijdens vier raadsvergaderingen opgeteld. Het moet worden gezegd: Koster kan heel erg goed cijfers optellen. Maar met het interpreteren moet hij zich niet bezig houden. Hij trekt conclusies die helemaal nergens op slaan.

De fractievoorzitter van het CDA doet het in de ogen van Cor Koster goed, want die is veel en vaak aan het woord. Koster noemt raadsleden die in vier raadsvergaderingen niets hebben gezegd “muurbloempjes, die uitsluitend decoratief aanwezig waren”. Hij koppelt het opkomen voor de belangen van de burger aan de hoeveelheid spreektijd in de gemeenteraad. Hij suggereert dat raadsleden die in de raad weinig zeggen zich niet voldoende inzetten. Hij zet wethouder Van Waveren neer als iemand die de kantjes ervan afloopt. En het aantal keren dat iemand het woord neemt zou volgens Koster iets zeggen over hoe attent en alert een raadslid is. Meneer Koster, wat een domme redeneringen.

Ook mijn eigen fractie DorpsBelangen krijgt een sneer, omdat we volgens Koster te weinig spreektijd gebruiken in de raadsvergaderingen. Hij zegt: “Het is opvallend hoe weinig die fractie te zeggen heeft”. Meneer Koster, we zeggen in de raad wat we willen zeggen, niet meer en niet minder. Als we daar veel tijd voor nodig hebben, dan nemen we die tijd. Als het in minder tijd kan, dan doen we dat. We zitten niet in de raad om spreektijd te scoren.

Koster vergeet bovendien dat niet al het raadswerk plaatsvindt in de raadsvergaderingen. Die raadsvergaderingen zijn belangrijk, maar dat is maar één avond in de maand. Er gebeurt veel meer. Ik noem de commissievergaderingen (waarin de raadsvergaderingen worden voorbereid), de fractievergaderingen, de inspraakbijeenkomsten en werkbezoeken waarbij raadsleden aanwezig zijn, en niet te vergeten de directe contacten met onze inwoners. Raadsleden doen dus veel meer dan het deelnemen aan de raadsvergaderingen. En dan heb ik het niet over minuten, maar over vele uren die raadsleden in hun raadswerk steken.

Bovendien geldt tijdens raadsvergaderingen de afspraak dat er in principe één raadslid per fractie het woord voert over een onderwerp. Dat betekent dus dat niet alle negentien raadsleden op dat moment kunnen meepraten, hoe graag ze dat soms zouden willen.

René Voigt
Fractievoorzitter DorpsBelangen

 

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
12 gr.
windkr. 3