WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
In Loosdrecht Blootgelegd
Loosdrecht, za 26 maart 2011

Aanstaande donderdag 31 maart is de opening van de nieuwe expositie van de Historische Kring Loosdrecht. Ook komt er een nieuw boekje.

persbericht

In Loosdrecht Blootgelegd

Aanstaande donderdag 31 maart is de opening van de nieuwe expositie van de Historische Kring Loosdrecht.

De expositie is in het gebouw Drieluik aan de Acacialaan 2. Dit keer is er onder deskundige leiding een archeologische expositie samengesteld die de naam heeft gekregen: "In Loosdrecht blootgelegd". Vanaf 31 maart op aanvraag te bezichtigen, maar ook op de wekelijkse openstellingen op woensdagen en (oneven) zaterdagen.

Tevens is er een nieuw boek in de maak met de titel: "Acht eeuwen rond de Ster". Historische Canon. Op 22 juni wordt dit boek gepresenteerd en nu al is de uitgave te bestelling bij voorintekening.

In dit boek komt de geschiedenis van Loosdrecht aan bod in 25 korte hoofdstukken (‘vensters’). Eén van de betekenissen van het woord ‘canon’ is een rijg- of richtsnoer. Daarom zijn de verhalen ook chronologisch en thematisch opgezet.

Niet alleen voor de scholen in onze omgeving zijn het mooie compacte verhalen met veel beeldmateriaal en lesmogelijkheden, maar ook voor iedere (nieuwe) Loosdrechter is dit een bijzonder mooi overzichtswerk van onze locale geschiedenis.

Loosdrecht. Acht eeuwen rond de Ster. Historische canon kunt u vooraf met een aantrekkelijke korting bestellen! Tot 30 mei 2011 is het mogelijk om voor € 12,50 deze prachtige full colour uitgave in uw bezit te krijgen. Na de presentatie van het boek, op 22 juni 2011 in het Gemeentehuis van Wijdemeren, is het boek te koop voor € 17,50.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
8 gr.
windkr. 3