WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Nescio Lezing: Een linkse hobby
Kortenhoef, zo 13 maart 2011

Op zondag 20 maart verzorgt Dr. Nico de With de Nescio-lezing 'Een linkse hobby' in het Oude Kerkje in Kortenhoef.

persbericht

Een linkse hobby

Op zondag 20 maart verzorgt Dr. Nico de With de Nescio-lezing 'Een linkse hobby' in het Oude Kerkje in Kortenhoef.

“Verwondering over natuur, de fascinatie voor leven, lijken mij aangeboren. Ze zijn de motor voor het opdoen van kennis van de natuur (tot zo’n 600 generaties geleden essentieel om te overleven). Het is daarom eerder een probleem om deze verwondering bij kinderen gaande te houden. Verwondering is een geestestoestand die onderhouden moet worden. Jeugdbonden voor Natuurstudie spelen daar een belangrijke rol bij (in mijn geval de CJN). Een universiteit is in dit verband een toplocatie: mensen met dezelfde fascinatie, voortdurend nieuwe ontdekkingen, nieuwe inzichten”.

Nico de With (1943) studeerde Biologie aan de Vrije Universiteit met als hoofdvakken dieroecologie en dierfysiologie. Hij promoveerde aan dezelfde Universiteit op het proefschrift “Hydromineral regulation in the pulmonate freshwater snail Lymnaea stagnalis”.

Het concert rond de lezing zal worden verzorgd door Martine van Stigt Thans, viool en Vera Kooper, vleugel.

Zij brengen o.a. werken ten gehore van : W.Lutoslawski , E. Chausson en L. van Beethoven .

Martine van Stigt Thans (1989) kreeg haar eerste vioollessen op zevenjarige leeftijd in haar geboorteplaats aan de muziekschool in Zwolle. Vanaf 2007 studeert zij aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Jaring Walta.
Ze won prijzen op concoursen als het Prinses Christina Concours, het Davina van Wely concours, het Wieniawski Concours en het Internationaler Wettbewerb für Violine “Kloster Schöntal”.
Ook in Kortenhoef was zij reeds meerdere malen te gast! Kamermuziek is een belangrijke passie voor Martine. Met pianisten als Daniël Wayenberg, Kana Yamaguchi, en Sergei Smirnov gaf zij reeds vele succesvolle recitals. Sinds 2007 vormt ze een duo met pianist Daniël van der Hoeven.

Vera Kooper (1988) begon op zesjarige leeftijd met pianospelen. In 2002 werd ze toegelaten tot de afdeling Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar studeerde bij Kamilla Bystrova.
In 2007 en 2008 was ze tijdens de Nationale Finale prijswinnaar van het Prinses Christina Concours.
Zij gaf Vera in 2007 op uitnodiging van de Nederlandse ambassade een reeks concerten in Denemarken en Groenland. In december 2008 maakte ze een tournee als solist met het Jeugd Orkest Nederland onder leiding van Jurjen Hempel.
Vera studeert momenteel bij David Kuyken aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Verder ontvangt zij regelmatig lessen van Stephen Kovacevich in Londen.

Plaats: Oude Kerkje a/d Kortenhoefsedijk in Kortenhoef
Aanvang : 11.00 uur Entree: € 6,00

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
pers bericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
10 gr.
windkr. 2