WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Lintjes voor de Brandweer
Loosdrecht, za 12 maart 2011

Vanmorgen reikte burgemeester Martijn Smit Koninklijke onderscheidingen uit aan drie Loosdrechtse brandweerlieden.

persbericht

Burgemeester Wijdemeren reikt drie Koninklijke Onderscheidingen uit

Burgemeester Martijn Smit reikte zaterdag 12 maart drie Koninklijke Onderscheidingen uit. De onderscheidingen gingen alledrie naar brandweerlieden met een ruime staat van dienst bij de brandweer van Loosdrecht. Om die reden vond de uitreiking omstreeks 11.00 uur plaats in de brandweerkazerne aan de Oud-Loosdrechtsedijk 4 te Loosdrecht.

“Ik ben erg trots op deze drie heren die zich al die jaren zo hebben ingespannen voor de brandveiligheid van onze gemeente”, aldus de burgemeester.  De brandweerlieden Herman Machielse, Jan de Kloet en Dirk van Henten werden benoemd als lid van de Orde van Oranje Nassau. Alledrie hebben zij zich ruim 35 jaar ingezet voor de brandweer.

Hoofd brandwacht

Na zijn basisopleidingen volgde de heer Machielse een driejarige avondopleiding om zich verder te bekwamen tot bevelvoerder. Jarenlang is hij bevelvoerder geweest van het Loosdrechtse brandweerkorps. Ook maakte hij deel uit van een wedstrijdploeg. Bij uitstek de gelegenheid om meer kennis van en inzicht in het brandweervak te verkrijgen.

Bevelvoerder

Jan de Kloet is op 18 jarige leeftijd bij de brandweer gekomen. Zijn eerste aanstelling was brandwacht tweede klasse. Na diverse opleidingen en trainingen bracht De Kloet het tot brandwacht eerste klasse en uiteindelijk zelfs tot hoofd brandwacht. Een van zijn specialiteiten is schipper zijn van de brandweerboot.  Het wekelijkse onderhoud aan deze boot is bij deze brandweerman dan ook in goede handen.   

Kader

Al voor hij 18 werd behaalde Dirk van Henten het diploma brandwacht tweede klasse. Eenmaal aangesteld volgde hij aansluitend de opleidingen brandwacht eerste klasse en hoofdbrandwacht. 
Na het behalen van het diploma onderbrandmeester werd hij aangesteld als bevelvoerder en trad hij toe tot het kader van Brandweer Gooi en Vechtstreek. Ook hij maakte jarenlang deel uit van de wedstrijdploeg. Op dit moment maakt hij nog altijd deel uit van het van het kader van de post Loosdrecht. Hij is vaak beschikbaar als bevelvoerder en nog steeds actief als officier in de regio.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
13 gr.
windkr. 3