WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Kunst in Sypesteyn
Nieuw Loosdrecht, di 10 mei 2011

Voor de lustrumtentoonstelling van de Kunstronde Vecht en Plassen zijn kunstwerken gemaakt en geselecteerd die een relatie hebben met Kasteel Sypesteyn.

persbericht

DE ONTMOETING
Hedendaagse kunst uit de Vechtstreek in Kasteel - Museum Sypesteyn

Alle kunst ontstaat binnen een context, maar niet iedere context wordt vooraf bepaald. Voor de kunsttentoonstelling De Ontmoeting is dit wel gebeurd.

Speciaal voor deze lustrumtentoonstelling van de vereniging Kunstronde Vecht & Plassen zijn tientallen kunstwerken gemaakt en geselecteerd die een specifieke relatie hebben met de collectie en het gebouw van Kasteel Sypesteyn te Loosdrecht.

Zo vormt deze divers samengestelde expositie een unieke ontmoeting tussen de hedendaagse kunst van de leden en de oude kunst-en antiekverzameling van jonkheer Van Sypesteyn. In De Ontmoeting worden tekeningen en schilderijen getoond, in pastel, olieverf en aquarel, beelden van keramiek en brons, maar ook installaties die een gehele ruimte bespelen. Elk van de getoonde kunstwerken reageert op een bijzondere wijze op een bepaald aspect van Kasteel Sypesteyn.

Sommige kunstenaars hebben zich laten inspireren door de indrukwekkende familieportretten en zijn prachtige collectie Loosdrechts porselein; anderen hebben gekozen voor het robuuste kasteel zelf of de sprookjesachtige tuin. Iedere ontmoeting is weer anders. Iedere ontmoeting levert een ander beeld op.

Periode: Van zaterdag 14 mei t/m zondag 14 augustus 2011
Openingstijden: Dinsdag t/m zondag 12.00 tot 17.00 uur
Rondleidingen: 12.30, 13.30, 14.30 en 15.30 uur

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
wiss. bewolkt
18 gr.
windkr. 2