WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Minder Bezwaren OZB etc.
Wijdemeren, di 10 mei 2011

Dit jaar ontving de gemeente 218 bezwaren tegen de gemeentelijke belastingen.

persbericht

Aantal bezwaren gemeentelijke belastingen blijvend afgenomen

Dit jaar ontving de gemeente 218 bezwaren tegen de gemeentelijke belastingen.

Op 11 april jl. sloot de termijn voor het indienen van schriftelijk bezwaar tegen aanslagen van gemeentelijke belastingen. De stand is opgemaakt en er zijn 359 telefonische reacties op de woonlastennota ontvangen. Deze reacties zijn allemaal afgehandeld. Het resultaat is dat er uiteindelijk slechts 218 schriftelijke bezwaren zijn ontvangen.

In het belastingjaar 2009 was er nog sprake van ruim 700 bezwaren. Om het aantal bezwaren af te laten nemen is de gemeente met ingang van 2010 anders gaan werken.
Wanneer men het niet eens is met de woonlastennota of de vastgestelde WOZ-waarde vraagt de gemeente om vooral eerst contact op te nemen met de afdeling belastingen. De afdeling belastingen onderzoekt de zaak en belt binnen vijf werkdagen terug. Als er gevolgen zijn voor de woonlastennota of de WOZ-waarde dan ontvangt de betrokkene binnen twee weken een aanpassing. Ook als de nota of de WOZ-waarde volgens de afdeling belastingen wel correct is, communiceert de afdeling dit met de desbetreffende burger. Betrokkene krijgt dan uitleg over de nota. Wanneer men het hier niet mee eens is, kan men alsnog een schriftelijk bezwaarschrift indienen.

In 2010 daalde het aantal bezwaarschriften tot 209. In 2011 waren dit er 218. Het lijkt erop dat de nieuwe werkwijze van de gemeente werkt en ongeveer 500 bezwaarschriften per jaar voorkomt.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
wiss. bewolkt
18 gr.
windkr. 2