WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Sjors spuwt zijn gal over Co
Loosdrecht, wo 29 juni 2011

Sjors Chamboné uit Loosdrecht wast DB-raadslid Co de Kloet de oren en komt op voor zijn bedrijf. Varen door 's-Graveland en Nederhorst den Berg moet vindt hij.

ingezonden brief

Weet je wat ik zou willen schreef Co de Kloet. Lees hieronder wat hij schreef in de Wijdemeerse Webkrant. "Weet je wat ik zou willen. Dat de kern van Wijdemeren zou bestaan uit de bewoners van de kernen, die niet geconfronteerd worden met steeds hogere gemeentelijke kosten. Die allerlei bezuinigingen gaan voelen, hun leefgebied zien verslechteren en hun wegen zien vollopen. Die niets moeten hebben van megalomane plannen van bestuurders, maar willen wonen en werken in een gezond en bewoonbaar Wijdemeren."

Weet je wat ik (Sjors Chamboné) zou willen: Ik zou willen dat politici is zeggen wat ze wel willen in plaats van dat ze alleen maar roepen wat niet goed is. Het is zo makkelijk om de boel af te zeiken. Kom zelf is met oplossingen mijnheer de Kloet. Nee die hoor ik niet uit zijn mond.

Is het ook niet zo dat Co de Kloet mede verantwoordelijk is geweest voor voormalig beleid in 's-Graveland. Was het ook niet zo dat na de samenvoeging de riante reserves van Loosdrecht gebruikt zijn om de lijken die in 's-Graveland na de fusie uit de kast vielen financieel op te lossen. Is de huidige verkeersproblematiek in 's-Graveland met bijna 10.000 auto's per dag over het Noordereinde niet ontstaan omdat Co de Kloet en zijn vrienden indertijd al riepen hoe het niet moest en dat zij nog nooit hebben gezegd hoe het wel moest.

Het huidige college van burgemeester en wethouders heeft een visie en is aan het doorpakken maar helaas zijn er nog een paar oude azijn.... die alleen nog kunnen mopperen. Door dit soort negatievellingen en mensen zonder visie is Oud Loosdrecht al 25 jaar aan het verpauperen. Het college wil met deze visie op toerisme en recreatie Wijdemeren weer een plaats geven in de toeristische industrie. Ik en veel ondernemers juichen dit toe en willen helpen om deze nieuwe visie tot een succes te maken.

Mijnheer Co de Kloet als u niets beter te melden heeft zeg dan gewoon niets en wees stil en kijk eens in de spiegel van het verleden en overzie waar u allemaal verantwoordelijk voor bent geweest of voor had kunnen zijn. Dat de vorige colleges en gemeenteraden waar u ook deel van uitmaakte keer op keer de verkeerde uitgaven deden en die lasten bij de burgers neerlegde vergeet Co de Kloet blijkbaar. De huidige wethouder van Financiën is druk bezig om de lasten draagbaar te houden ondanks alle bezuinigingen en lijken van de vorige bestuurders zoals Co de Kloet.

In het hele land worden vaarwegen heropend met geld van de Provincie, de EEG etc. Maar de Reevaart dat is onbetaalbaar volgens Co de Kloet. Met zulke bestuurders zal het ook nooit wat worden maar gelukkig is hij in de minderheid. Wil het hart van Nederhorst den Berg nieuw leven ingeblazen worden dan is het openen van de Reevaart een hele goede stimulans. Ik en mijn collega rederijen kunnen arrangementen verkopen om naar de Reevaart te varen en mijn klanten een uur op een terras te laten zitten en weer terug te varen. Of een huwelijk in de lokale kerk te doen. Dan heb ik het nog niet over alle recreatiescheepjes die Nederhorst aan gaan doen en die besteden gemiddeld € 40 per dag in de gemeente waar ze liggen. Kortom het hele midden en kleinbedrijf in Nederhorst kan er van profiteren. Maar dan moet je wel een visie op de toekomst hebben anders komt er net zo als in de vorige raadsperioden van Co de Kloet niets van de grond.

Ik kon het niet laten om te reageren omdat een hele hoop mensen zoals ik met heel veel enthousiasme allerlei plannen in hun vrije tijd of in de kostbare tijd van hun bedrijf aan het uitwerken zijn en dat ik zie dat er een hardwerkend college aan de slag is gegaan omdat de kiezers van Wijdemeren massaal op Dorpsbelangen gestemd hebben en nu zal een negatief persoon de toon zetten. Nee zo werkt het niet. Dan laat ik mijn stem horen. Eindelijk een visie op het verkeer van Wijdemeren en eindelijk een behoorlijke visie op toerisme en recreatie. Waar zijn de visies uit uw tijd. Wat is er door uw persoonlijke inzet gerealiseerd. Maar hou op met ...... ..... en kom dan zelf met betere ideeën. Ik ben benieuwd.

Sjors Chamboné
Loosdrecht

Naschrift redactie:

In bovenstaande brief staan twee onjuistheden, historisch en objectief bezien.

Zowel 's-Graveland als Loosdrecht hadden lijken in de kast. 's-Graveland had het gebouwenplan. Loosdrecht had ook wat kostbare lijken in de kast met namen als Situs, Fortis, Dorpscentrum, etc. Om nu te stellen dat de Loosdrechtse reserves alleen op gingen aan 's-Gravelandse lijken is volstrekt bezijden de waarheid. (En na tien jaar Wijdemeren, waarvan de helft mede onder het bestuur van DBL, mosterd na de maaltijd.)

Chamboné verwijt Co de Kloet dat die alleen riep hoe het niet moest met het 's-Gravelandse verkeer. Dat klopt niet.
Tijdens het wethouderschap van Co de Kloet zijn er stoplichten bij de Klapbrug geplaatst die het verkeer zouden afremmen en ontmoedigen. Dat bleek anders uit te pakken. De aanwonenden waren niet blij met de ronkende stilstaande auto's voor hun deur en wilden dat de stoplichten weer uit gezte werden, hetgeen na enkele maanden gebeurde. Wellicht kan Slors Chamboné de historie van veertig jaar 's-Gravelands verkeer even lezen, dan zal hij zien dat er veel is geprobeerd, tonnenl geld aan zijn uitgegeven, maar dat niets de echte oplossing bood. (Of dat nu wel lukt zal de toekomst leren.)

De kwalificaties die Sjors Chamboné aan Co de Kloet in zijn brief geeft hebben wij afgezwakt door er puntjes voor in de plaats te zetten. De WWK is geen open forum waar men elkaar voor van alles en nog wat kan uitmaken. (Zie de regels en condities die de WWK hanteert voor het plaatsen van ingezonden brieven.)

Red. WWK

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
half bewolkt
20 gr.
windkr. 4