WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Musical Show Ice
Ankeveen, do 2 juni 2011

Op 28 april 2012 wordt in Ankeveen door de Vriendschapskring een musical rond de dan 125-jarige IJsclub georganiseerd. Talenten gezocht!

persbericht

Uniek muzikaal en cultureel evenement, 28 april 2012, Ankeveen!
Musical Show ICE zoekt talent

Voor volgend jaar april staat de Musical Show ICE op het programma. Een muzikale en culturele reis door de tijd, waarvan de productie in handen is van de dit jaar 105-jarige Muziekvereniging de Vriendschapskring uit Ankeveen. Het hoofdscenario van de show is geschreven en de jacht op getalenteerde zangers, zangeressen, musici (solo/groep), maar ook dansers, danseressen, bands, ensembles en acteurs is geopend.

“Het idee voor ICE ontstond naar aanleiding van het feit dat we dit jaar ons 105-jarig jubileum vieren,” legt Frank Senteur, voorzitter van Muziekvereniging de Vriendschapskring uit. “Dan wil je iets bijzonders doen voor Ankeveen en omgeving. Twee jaar terug heeft ons orkest in Wijk bij Duurstede de muziek verzorgd van de musical Hester en dat was een enorm succes. Musicalervaring hebben we dus en zo kwamen we op het idee om een talentenjacht te organiseren, met een musical als einddoel. Toen we hoorden dat volgend jaar de IJsclub in Ankeveen 125 jaar bestaat en een ‘feestweek’ gaat organiseren, is het plan voor ICE ontstaan. ICE is ons cadeau aan de jubilerende IJsclub en wordt speciaal daarvoor geproduceerd. Er moet nog heel veel gebeuren, maar we zijn uit de startblokken en focussen ons nu op de talentenjacht voor ICE.”

Actueel ‘sprookje’

Wat is ICE? Frank Senteur licht alvast een tipje van de sluier op: “ICE speelt zich af in het jaar 20.020 (twintigduizendtwintig) en is het verhaal van een aarde die als gevolg van het bevroren cultuurbeleid (met dank aan Kabinet Rutte), tegen de tweehonderste eeuw zo is afgekoeld dat alles is bedekt met een dikke laag ijs. Leuk voor de IJsclub, maar de culturele ijstijd is wel een feit. De zonnegod heeft de handdoek in de ring gegooid en de ijskoningin regeert. De wereld is kil en stil, maar afstammelingen van leden van Muziekvereniging de Vriendschapskring gaan daar  verandering in brengen. Dit resulteert in een spannende muzikale en culturele reis door de tijd, waarvan niemand weet hoe die zal aflopen. Wij wel natuurlijk, maar dat houden we nog even geheim.”

Talentenjacht

 “Op dit moment zijn we bezig om overal de ICE-posters voor de talentenjacht op te hangen,” vervolgt Senteur. “Voor de leading zangrollen hebben we zangers en zangeressen nodig. Daarnaast zoeken we naar musici die hetzij solo, hetzij begeleid door het orkest of door hun eigen groep, een muziekstuk gaan uitvoeren. Ook extra dansers hebben we nodig en mensen die ‘bijzondere’ instrumenten bespelen. Harp bijvoorbeeld, of hobo, of fagot, of bandoneon. Maar ook gitaristen, trompettisten, fluitisten, cellisten, violisten, pianisten en wellicht ook acrobaten. Alles is mogelijk, jong, oud, wel/geen podiumervaring. Iedereen kan zich aanmelden. Ons orkest zal voor deze gelegenheid worden uitgebreid met verschillende muzikanten zodat we alle mogelijke muziekstijlen kunnen ondersteunen. Een aantal muziekstukken wordt speciaal voor ICE gecomponeerd. We maken het onszelf, maar ook de andere deelnemers niet makkelijk, omdat alle muziek van ICE live wordt gespeeld en gezongen. Dat betekent dus dat we voor de talentenjacht kandidaten zoeken die geen plankenkoorts hebben. Maar die zijn er zeker, want er is heel veel talent in deze regio. Ook willen we in ICE zoveel mogelijk verschillende muziekstijlen langs laten komen. Klassiek, blues, jazz, R&B, rock, country, blue-grass, funk, rap, hiphop, bedenk het maar. Een deskundige jury, waarin ook bekende Nederlanders uit de mediawereld zullen zitten, bepaalt uiteindelijk wie goed genoeg zijn om aan ICE te mogen meedoen.”

YouTube filmpje

 “Aanmelden is heel eenvoudig. We vragen kandidaten om met hun digitale camera of mobiele telefoon een YouTube-filmpje te (laten) maken van hun zang-, dans-, muzikale- of andere act,” aldus Frank Senteur. “Dit mag geen play-back zijn. Alleen live gezongen, gesproken en gespeelde nummers komen door de selectie. En nogmaals: alle stijlen kunnen meedoen, want het uiteindelijke scenario van ICE wordt daar speciaal op aangepast. Kijk voor de details op onze website www.vriendschapskring.nl  waarop precies staat hoe je je moet aanmelden. Aanmelden kan tot 31 juli a.s. In september nodigen we alle geselecteerde kandidaten uit en mogen ze voor publiek en jury laten zien en horen wat ze kunnen. De winnaars van die finale krijgen een (hoofd)rol in ICE en gaan meedoen aan de repetities. Belangrijk om te benadrukken is dat de kandidaten geen ‘plankenkoorts’ mogen hebben, want die staan volgend jaar hier in Ankeveen beslist voor een meer dan bomvolle zaal met een paar honderd toeschouwers. De eerste aanmeldingen stromen binnen. Dus dat belooft wat. Houd ons in de gaten! We zijn op Twitter te vinden op www.twitter.com/#vsk_ankeveen en kijk vooral op onze website www.vriendschapskring.nl voor meer nieuws over ICE.”

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
zonnig
21 gr.
windkr. 2