WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
St. Kunstbezit exposeert
Kortenhoef, ma 6 juni 2011

Op eerste en tweede Pinksterdag organiseert de Stichting Kunstbezit 's-Graveland een expositie op Kortenhoefsedijk 86A in Kortenhoef.

persbericht

Expositie schilderijen van Stichting Kunstbezit ‘s Graveland in Kortenhoef

Al tien jaar beheert en onderhoudt Stichting Kunstbezit ’s-Graveland een collectie bijzondere schilderijen, gemaakt door schilders die hebben gewerkt en/of gewoond in de prachtige omgeving van Wijdemeren.

Een groot deel van de collectie stamt uit begin van de vorige eeuw toen kunstenaars Kortenhoef ontdekten als een prachtige omgeving om te werken. Heden ten dage zijn er nog steeds veel schilders die het een inspirerende plek vinden om te wonen en te werken. Ook van deze generatie schilders hangen een aantal schilderijen in het gemeentehuis.

Tijdens de kunstroute ’s Graveland, eerste en tweede Pinksterdag is er een tentoonstelling te zien van schilderijen met het thema “Bootje Slootje”. Er is een gevariëerde expositie te zien van vroegere en hedendaagse kunstenaars, van aquarellen tot olieverfschilderijen.

Ook zijn de nieuwste aanwinsten te zien waaronder een schilderij van de kunstschilder E.R.D. Schaap. Op dit schilderij krijg je nog een oud stukje Ankeveen te zien zoals het er vroeger uit zag.

De expositie is te bezichtigen 12 en 13 juni van 11.00 uur – 17.00 uur
Kortenhoefsedijk 86a In Kortenhoef.
Toegang is gratis.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
bewolkt
18 gr.
windkr. 2