WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Inzetten op Toerisme
Wijdemeren, do 2 juni 2011

Het college van B en W wil de komende jaren sterk inzetten op Recreatie en Toerisme. In een visiestuk presenteren B en W hun plannen.

Twee citaten uit de inleiding van het Visiestuk

Over Wijdemeren

Wijdemeren is de ideale plek voor dagrecreatie. Voornamelijk voor vriendelijk, kleinschalig cultuurtoerisme en voor water- en fietsrecreatie. Dagrecreatie is in de plaats gekomen van verblijfsrecreatie, waarvoor de benodigde voorzieningen binnen de gemeente ontbreken.
Uit de gesprekken kwam onder andere naar voren dat:

  • Het gebied beter bereikbaar moet worden voor fietsers en vaarders;
  • De plassen met elkaar verbonden zouden moeten worden zodat er voor vaarders een groter, interessanter en avontuurlijker vaargebied ontstaat;
  • Er weer grote zeilevenementen op de plassen gehouden moeten worden;
  • Er in Loosdrecht weer terrassen aan het water moeten komen;
  • Het water (de plassen) weer zichtbaar moeten worden;
  • Recreatieondernemers de ruimte moeten krijgen om te kunnen ondernemen.

Over de Kernen

De gemeente moet goede particuliere initiatieven ondersteunen, wanneer deze gericht zijn op het verbeteren van de kwaliteiten van de kernen. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan het initiatief om de Reevaart terug te krijgen in het centrum van Nederhorst den Berg. Het zou een pleisterplaats kunnen worden voor de pleziervaart, goed voor de ondernemers en de bekendheid van het dorp.
Zo hebben alle kernen hun eigen kwaliteiten. Ankeveen heeft de plassen, en haar legendarische verbondenheid met het ijs. ‘s-Graveland staat bekend om haar buitenplaatsen, Kortenhoef is een begrip in de Hollandse schilderkunst, en iedereen kent de Loosdrechtse Plassen. Alle kernen zijn A-merken, moeten actief benut worden en niet ondergeschikt worden gemaakt aan regionale toeristische communicatie.

U vindt het visiestuk hier (PDF). (Zodra het op de gemeentelijke website staat zal de link aangepast worden met een verwijzing daarheen.)

persbericht

11 concrete projecten om Wijdemeren aantrekkelijker te maken voor recreanten en toeristen
College presenteert visie op Recreatie & Toerisme

Het college van B en W wil de komende jaren sterk inzetten op Recreatie & Toerisme en de kwaliteit van de individuele kernen. In een visiestuk dat door het hele college gesteund wordt, presenteren burgemeester en wethouders hun concrete plannen voor deze twee zaken voor de komende jaren.

Aanleiding

Tijdens een recente brainstormsessie met college- en raadsleden bleek dat iedereen zich er van bewust is dat Wijdemeren op het gebied van recreatie veel te bieden heeft. Recreatie & Toerisme en de kwaliteit van de individuele kernen vormen de unieke kenmerken van de gemeente. Het college is van mening dat het beleid, de investeringen en de inspanningen van de gemeente er de huidige collegeperiode op gericht moeten zijn om deze unieke kenmerken te versterken, in de etalage te zetten en te ‘vermarkten’.

Het visiestuk

In het visiestuk worden 11 concrete projecten beschreven die ertoe moeten leiden dat de gemeente aantrekkelijker wordt voor recreanten en toeristen. De projecten hebben o.a. betrekking op vaarverbindingen, toeristische informatievoorziening, openingstijden en uiteraard de individuele kernen. Om de uitvoering van deze projecten mogelijk te maken zal er een Recreatiefonds opgericht worden. In het visiestuk worden verschillende mogelijkheden genoemd om dit fonds te vullen.

Vervolg

De projecten die in het visiestuk genoemd staan, zijn verdeeld onder de verschillende collegeleden. Zij zullen zich de komende collegeperiode hard gaan maken voor de realisatie van de afzonderlijke projecten. Het visiestuk zal na de zomer in de gemeenteraad worden besproken.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
PB/RJ
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
zonnig
21 gr.
windkr. 2