WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Pauze in Verkeersdiscussie
Wijdemeren, do 21 juli 2011

De stroom reacties over het verkeer op de 's-Gravelandse wegen tussen de N201 en de N236 laait weer op omdat een auto met 100 km per uur uit de bocht vloog.

Wethouder is aan de slag

Op de beide doorgaande wegen en de parallelwegen is men blij met het verkeersbeleidsplan waarmee wethouder Gerard Abrahamse nu aan het werk is gegaan, om dit najaar met concrete maatregelen te komen, waaronder dertig kilometerzones in heel Wijdemeren. Anderen zijn sceptisch over de implementatie van de maatregelen, vanwege gebrek aan geld of omdat men denkt dat er ook op een dertig kilometerzone te hard en onveilig gereden zal worden.
We zullen het zien. Wij wensen de wethouder wijsheid en doorzettingsvermogen toe in dit dossier dat al 40 jaar speelt.

De reacties zijn vaak ongemeen fel, soms te fel, men slaat elkaar (en soms ook de WWK-redactie) om de oren met argumenten, die echter geen nieuwe gezichtspunten toevoegen aan de discussie die de afgelopen jaren binnen en buiten de raad gevoerd is en die culmineerde in het Verkeersbeleidsplan. Alle argumenten zijn al gewisseld.

Gestoorde chauffeur

Het ongeval van maandag op de dertig kilometerzone op het Noordereinde is bizar. Het gevolg van een volkomen gestoorde chauffeur die dacht 100 km te kunnen rijden op een weg met drempels, een bocht en een adviessnelheid van 30 km/u. Zo'n ongeval kan op alle Wijdemeerse wegen voorkomen. Op de 's-Gravelandse wegen, maar ook op alle dijken wordt regelmatig gescheurd (en ingehaald) met snelheden tussen 80 en 100 km/u, waarbij de vouwen uit de broek van wandelaars en fietsers worden gereden. Daar moet wat aan gedaan worden, daar is iedereen het over eens.

Geen verkeersreacties meer

Om kort te gaan, de argumenten zijn bekend, de standpunten ingenomen en de acties door het gemeentebestuur gepland. Men overtuigt elkaar niet meer en dat hoeft ook niet, want het college heeft de taak op zich genomen om snel met maatregelen te komen. Wij herhalen dus onze eerdere mededeling dat wij het verkeer laten rusten tot het weer als agendapunt verschijnt op de agenda van een commissie of de raad. Of als er een opmerkelijke gebeurtenis plaats vindt.

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
zonnig
21 gr.
windkr. 3