WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
PvdA over scheuring
Wijdemeren, do 21 juli 2011

Het bestuur van de PvdA zond een verklaring inzake het vertrek van de bende van Ben aan alle leden. Men roept Ben Steenvoorden op om ziijn zetel terug te geven.

ingezonden bericht

PvdA Wijdemeren

Geachte redactie,

Fractie en bestuur van de PvdA in Wijdemeren betreuren enerzijds het besluit van Ben Steenvoorden om uit de fractie te stappen en verder te gaan al zelfstandig raadslid en begroeten het besluit anderzijds, omdat de onverkwikkelijke perikelen al meer dan een jaar voortwoekerden en het noodzakelijke werk van de fractie hebben verlamd.

Het is in de afgelopen periode niet mogelijk gebleken om tot een oplossing te komen voor het conflict in de fractie. Dat conflict ging niet over politieke zaken, maar over personen. Bestuur en fractievoorzitter hebben de bereidheid getoond het compromis van het landelijk partijbestuur van de PvdA te accepteren waarbij o.a. Ben Steenvoorden het fractievoorzitterschap zou krijgen. Dat compromis werd door Ben Steenvoorden niet aanvaard, zoals hij ook alle overige oplossingen heeft afgewezen.

Steenvoorden en de drie voormalige fractieassistenten hebben zich nu van de PvdA afgesplitst. In onze reactie op dit bericht hebben wij hem er op gewezen dat hij zich bij de plaatsing op de verkiezingslijst van de PvdA door middel van zijn handtekening akkoord heeft verklaard met het afstand doen van zijn zetel in een situatie zoals die nu is ontstaan. Wij hebben hem daarom opgeroepen nu dus op zijn zetel terug te geven aan onze partij.

Inmiddels hebben Maria van Schaik en Ralph Valkonet zich bereid verklaard om fractieassistent te worden.

De fractie zal met deze nieuwe fractieassistenten, met steun van het afdelingsbestuur en anderen die zich actief willen bezighouden met de gemeentepolitiek, eendrachtig invulling geven aan het verkiezingsprogramma van de PvdA in de raad van Wijdemeren.

Wij, de PvdA, zullen ons sterk blijven maken voor elementaire zaken als betaalbare woningen, het behoud van een goed sociaal beleid en een leefbare omgeving voor de inwoners van Wijdemeren.

Het bestuur roept de leden hierbij op voor een ledenbijeenkomst op 5 september a.s. om 20.00 uur in De Drie Dorpen aan de Cannenburgerweg in Ankeveen. In die bijeenkomst zal het bestuur verantwoording afleggen voor het gevoerde beleid en antwoorden geven op uw vragen. De fractie zal aangeven hoe het vorm zal gaan geven aan de uitvoering van ons verkiezingsprogramma.

Met vriedelijke groet,

Kees Bosdijk, voorzitter, tel. 0294-251218
Jan Hermans, fractievoorzitter, tel. 06-83170096

P.S. Het Partijbureau heeft Ben Steenvoorden en de fractie-assistenten uitgeschreven als leden van de Partij van de Arbeid.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
zonnig
21 gr.
windkr. 3