WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
WWZ wethouders en Crailo
Wijdemeren, zo 10 juli 2011

Dierenasiel Crailo en de gewestgemeenten zijn geen vrienden, dat is al jaren zo. Toch zijn ze tot elkaar veroordeeld door de wet.

persbericht

Gemeenten blijven in gesprek met Crailo

De wethouders WWZ hebben donderdagochtend 7 juli 2011 uitgebreid stil gestaan bij de situatie rondom het dierenasiel Crailo.

De wethouders hebben besloten om in gesprek te blijven met het dierenasiel Crailo over de rol die het dierenasiel speelt bij de wettelijke verplichting van de gemeenten om zwerfhonden en -katten op te vangen. Hierbij is een tweetal zaken voor de gemeenten van groot belang. Ten eerste moet er worden voldaan aan de wettelijke eisen zoals deze worden opgenomen in het nieuwe Honden- en Kattenbesluiten. Ten tweede zullen er goede afspraken moeten worden gemaakt over de prestaties, de verantwoording en de financiering hiervan. Wel geven de wethouders aan moeite te hebben met de toon waarop de discussie door het dierenasiel Crailo wordt gevoerd. Op maandag 11 juli 2011 zal wethouder Janny Bakker (gemeente Huizen) namens de andere wethouders weer in gesprek treden met de directie van het dierenasiel.

Naschrift WWK:

Wat betekent WWZ in de zin "De wethouders WWZ...?

Google levert de volgende mogelijkheden:

  • World War Z, een boek over zombies
  • Wasserwerke Zug, watervoorziening in Zug (Zwitserland)
  • Wereld-Wijde Zending, komt al wat meer in de buurt
  • Wonen, Welzijn, Zorg, aha, dat zal hem zijn. Dat het dierenasiel ook in die portefeuille van wethouder Joost Boermans thuis hoort is opmerkelijk.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
half bewolkt
23 gr.
windkr. 2