WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
GS past Vliegveld niet aan
Wijdemeren, vr 21 januari 2011

Bouwplan Ter Sype weer uitgesteld. Tot teleurstelling van Wijdemeren besloot de provincie niets te wijzigen aan het banenstelsel van vliegveld Hilversum.

Dossier Vliegveld/Ter Sype

persbericht

Wijdemeren teleurgesteld over besluit van Provincie over de inrichting van vliegveld Hilversum.

Gedeputeerde Staten van de Provincie Noord Holland hebben op 18 januari in principe besloten de ligging van de start- en landingsbanen van het vliegveld Hilversum voorlopig niet te wijzigen.

De gemeente Wijdemeren kan daardoor het woningbouwplan Ter Sype, zoals dat nu ontwikkeld wordt, in de huidige vorm niet uitvoeren. De provincie steunt dit woningbouwplan en daarom verwachtte de gemeente dat GS bij de besluitvorming rond het vliegveld rekening zou houden met de plannen voor Ter Sype.

Wethouder van Waveren is teleurgesteld dat GS geen definitief besluit heeft genomen. Desondanks is hij hoopvol: wanneer Hilversum en Wijdemeren samen tot een oplossing komen kan Gedeputeerde Staten alsnog besluiten de inrichting van het vliegveld te wijzigen.

Voor Wijdemeren is het woningbouwplan van groot belang. Op de informatieavond op 9 december 2010 waren 150 geïnteresseerden aanwezig. Het College beraadt zich binnenkort over het besluit van GS met als uitgangspunt dat Ter Sype er moet komen.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
4 gr.
windkr. 3