WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Jubileumconcert Jagthuis
Horstermeer, vr 21 januari 2011

Op vrijdagavond 4 februari wordt in het Jagthuis in de Horstermeer een jubileumconcert met werken van Margot Wright gegeven.

persbericht

Feest: uniek concert voor 10-jarig Jagthuis

Toen de koeienstal van het Jagthuis gerenoveerd werd tot wat nu de concertzaal is, kon niemand vermoeden dat 10 jaar later de kamermuziek in de Horstermeerpolder bloeit als nooit te voren.


Graziakwartet

Dat is een feestje waard. Op zoek naar een passend thema stuitten we op de Britse componiste Margot Wright, die geboren werd op 4 februari 1911. Nu vindt op vrijdagavond 4 februari 2011 een dubbel jubileumconcert plaats: 10 jaar Jagthuis en de 100e ‘verjaardag’ van Margot Wright.

Margot Wright behoorde tot de generatie van Engelse componisten waaronder Britten en Tippett die in de jaren 30 naar de voorgrond traden. Zij liet naast grote composities een mooi maar bescheiden kamermuziekoeuvre na dat tijdens het jubileumconcert integraal uitgevoerd zal worden. Voor de uitvoering ervan tekenen onder anderen de dochter en kleindochter van Wright. Na het concert vindt een feestelijke borrel plaats voor alle aanwezigen.

Op het programma staan: Toccata en Little Suite voor piano solo, de Cellosonate, Improvisation voor klarinet solo, Drie liederen voor mezzo-sopraan, klarinet en piano, Drie Folksongs voor altviool en piano en het Pianokwintet. De uitvoerenden zijn altvioliste Prunella Pacey, cellist Guus Fabius, mezzo-soppraan Rosina Fabius, klarinettist Kees van der Harst, pianist Andrew Wright en het Graziakwartet.

Het jubileumconcert vindt plaats op vrijdagavond 4 februari en begint om kwart over acht. Reserveren (20 euro per kaart) via de website www.jagthuis.nl, per e-mail via stal at jagthuis.nl of telefonisch 0294-252609. De locatie van het concert is Het Jagthuis, Middenweg 88, Nederhorst den Berg (Horstermeer). Aanvang 20.15 uur.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
4 gr.
windkr. 3