WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
DSO verrast door Sloop
Kortenhoef, vr 18 februari 2011

Douwe van Essen, die namens DSO aan de gesprekken met de gemeente en AH over de Dobber deelneemt, vult de mededelingen van wethouder Zagt aan.

Dossier De Dobber

ingezonden brief

Convenant

De reactie van wethouder Zagt op het onrechtmatig slopen van de Dobber is correct, maar laat wel een aantal uiterst belangrijke zaken onderbelicht. Er ligt inderdaad een aanvraag voor een verbouwing van de Dobber bij de gemeente. Maar er ligt ook al bijna een jaar een convenant tussen Pejolam (Albert Heijn), de gemeente en de verenigingen. Dat convenant laat geen ruimte voor de wijzigingen die Pejolam wenst. De verenigingen hebben zich desondanks in
een later stadium bereid verklaard om onder voorwaarden mee te werken
aan de voorgestelde wijzigingen.

Voorwaarden

De eerste voorwaarde ligt al maanden op tafel. Het betreft de formele toetsing of er voor de plusminus 200 bezoekers voldoende ruimte overblijft om op fatsoenlijke, maar vooral op veilige wijze een toneelvoorstelling van DSO bij te wonen. In het bijzonder is gevraagd om een formele toetsing door de gemeente, de brandweer in het bijzonder, van de na de voorgestelde verbouwing overgebleven bezoekersruimte, de foyer. Omdat een formeel antwoord van de gemeente nog op zich laat wachten zijn de andere voorstellen (waaronder verplaatsing van de uitklapbare tribune) van Pejolam nog steeds niet inhoudelijk besproken, laat staan overeengekomen.

Verbijsterend

Ronduit verbijsterend tenslotte is het om te moeten constateren, dat Pejolam
zich niets gelegen laat liggen aan formele procedures, noch aan andermans eigendommen, noch aan getekende overeenkomsten, door zonder iemand te informeren met slopen te beginnen.

Averechts

Tot slot: het kan natuurlijk niet zo zijn dat door dit eigenmachtig optreden van Albert Heijn de andere partijen zich gedwongen zullen voelen om onder druk van de omstandigheden toch maar mee te werken aan de voorgestelde veranderingen. Het tegenovergestelde zou nu weleens het geval kunnen zijn.

 

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
2 gr.
windkr. 3