WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Van Dingstee Kwartet
Nieuw Loosdrecht, di 8 februari 2011

Op zondag 27 februari 2011 geeft het Van Dingstee Kwartet een sprankelend nieuwjaarsconcert in het Kasteel-Museum Sypesteyn.

persbericht

Het Van Dingstee Kwartet

Op zondag 27 februari 2011 wordt in het Kasteel-Museum Sypesteyn een sprankelend nieuwjaarsconcert gegeven, binnen de intimiteit van de trouwzaal.


Van Dingstee Kwartet
© Nationaal Muziekinstrumenten Fonds
Fotografie: Sjaak Ramakers

Locatie: trouwzaal van het kasteel (Nieuw-Loosdrechtsedijk 150)
Tijdstip: concert: 11.00 tot 12.30 uur met een pauze om 11.45 uur.

Het Van Dingstee Kwartet

Ingrid van Dingstee, viool
Marjolein van Dingstee, viool
Frederik Boits, altviool
Ewout van Dingstee, cello

Het Van Dingstee Kwartet is sinds zijn oprichting in 1995 uitgegroeid tot een succesvol en veelzijdig strijkkwartet. Met concerten op vrijwel alle Nederlandse podia en tientallen tournees in Europa en de Verenigde Staten heeft het kwartet zich geprofileerd als één van Nederlands toonaangevende kamermuziekensembles. In de pers werden de concerten van het kwartet veelvuldig geprezen vanwege het vloeiende samenspel, de klankvorming, de gedrevenheid en het temperament.

Een intensief en direct contact met het publiek is een belangrijk kenmerk van het Van Dingstee Kwartet. Niet alleen via de muziek, maar ook in de vorm van programmatoelichtingen, lezingen en cursussen, deelt het kwartet de liefde voor het strijkkwartet met het publiek. Naast de bekende meesterwerken uit het strijkkwartetrepertoire zoekt het Van Dingstee Kwartet ook graag naar verrassende invalshoeken. Daarbij hecht het er waarde aan regelmatig Nederlandse composities ten gehore te brengen, zowel van oudere als van heel recente datum. Regelmatig geeft het kwartet ook concerten met gastmusici in kwintet-, sextet- of octet-samenstelling.

De uit één gezin afkomstige violistes Ingrid van Dingstee en Marjolein van Dingstee en cellist Ewout van Dingstee zijn de oprichters en naamgevers van het kwartet. Frederik Boits volgde in 2009 Helena van Tongeren op als altviolist van het kwartet.

Het Van Dingstee Kwartet bespeelt vier bijzondere instrumenten. Ingrid van Dingstee bespeelt een Nicola Gagliano viool uit 1739, Frederik Boits een Max Möller I altviool. Deze beide instrumenten zijn ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Marjolein van Dingstee bespeelt een Joh. Theodorus Cuijpers viool van rond 1750, Ewout van Dingstee een cello uit 1787 van dezelfde bouwer. Deze beide instrumenten zijn in bruikleen uit de collectie Hollandse strijkinstrumenten van Eduard Van Tongeren, vioolbouwer te Haarlem.
Voor meer informatie over het Van Dingstee Kwartet zie: www.vandingstee.com

Programma:

Sjostakovitsj, Strijkkwartet Nr.10 in As gr.t. opus 118
Pauze
Schubert, Strijkkwartet Nr. 15 in G gr.t. D 887

De koffie of thee en een zeer aan te bevelen bezoek aan onze historische tuin na afloop van het concert zijn in de prijs inbegrepen!

Prijs:

Voor dit concert hanteren we een speciale prijs: in plaats van € 20,- rekenen we deze keer voor een kaartje maar € 17,50 per persoon, inclusief programma;
Let wel: wie het eerst komt, wie het eerst maalt: er zijn maximaal 45 zitplaatsen!

Kaartverkoop:

Directe verkoop: kantoor landgoed Sypesteyn, Nieuw-Loosdrechtsedijk 150. Geopend dagelijks van 12 tot 17 uur.
Telefonische reserveren: dinsdag tot en met vrijdag van 10 tot 16 uur via telefoon: 035-5823208.
Reserveren per mail: info at sypesteyn.nl
Gereserveerde kaarten dienen uiterlijk zondag 27 februari, vòòr 10.30 uur bij de kassa te zijn opgehaald. Er zijn maar 45 toegangskaartjes per voorstelling te verkrijgen, op = op!

Organisatie: Landgoed Sypesteyn met ondersteuning van impresario: Fred Dekker.

U bent van harte welkom!

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
7 gr.
windkr. 2