WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Nieuwjaarsconcert KadD
Kortenhoef, di 13 december 2011

Op 12 januari luidt Kunst aan de Dijk in Kortenhoef het nieuwe jaar in met jazz van het European Union Quartet, opgericht in 2007.

persbericht

Concert Kunst aan de Dijk presenteert:
Nieuwjaarconcert met het European Jazz Quartet

Het begint al een traditie te worden: op 12 januari luidt Kunst aan de Dijk het nieuwe jaar in met een jazzconcert. Op het podium staat het European Union Quartet, opgericht in 2007. Dit kwartet is waarlijk Europees in samenstelling met musici uit Nederland, Duitsland, Slowakije en Engeland. Sfeer en emotie staan centraal in hun visie op jazz.


European Union Quartet

Samenstelling

Het European Jazz Quartet bestaat uit saxofonist Iman Spaargaren, gitarist Ulrich Elbracht (Duitsland), bassist Gavin Barras (Engeland), en drummer Marek Dorcik (Slowakije). De musici waren afgelopen jaren regelmatig te horen in Nederland, België, Schotland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk. Het ensemble staat bekend om zijn warm, akoestisch geluid, een goed gevoel voor dynamiek en een interessant repertoire van moderne eigen composities. Het European Union Quartet brengt moderne jazz die zoekt naar het innerlijk van de dingen.

The Dark Peak

Het kwartet is ook op cd te beluisteren: hun tweede album, The Dark Peak, verscheen in oktober 2011. Het nieuwe album bevat composities van drie van de vier musici: Ulrich Elbracht, Iman Spaargaren en Gavin Barras. Avontuurlijk musiceren staat centraal in de negen, eigen composities.

Plaats: het Oude Kerkje, Kortenhoefsedijk 168, Kortenhoef
Datum en tijd: 12 januari 2012, 20.15, kerk open 19.30 uur
Entree: € 20,00 inclusief een glas wijn in de pauze; donateurs € 15,00
Meer informatie: www.kunstaandedijk.nl en www.jazzquartet.eu

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief