WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Wijdemeren in Burgernet
Wijdemeren, ma 12 december 2011

Donderdag gaat de gemeente Wijdemeren, samen met de politie Gooi en Vechtstreek en de gemeenten in de regio, van start met Burgernet.

persbericht

Aanmelden via www.burgernet.nl
Wijdemeren start met Burgernet

Op donderdag 15 december gaat de gemeente Wijdemeren, in samenwerking met de politie Gooi en Vechtstreek en de gemeenten in de regio, van start met Burgernet. Vanaf dat moment kunnen inwoners die zich hebben aangemeld, de politie helpen bij het opsporen van verdachte of vermiste personen. Doel van Burgernet is om meer ogen en oren op straat te hebben. Burgernet is de opvolger van SMS-Alert.

Wat is Burgernet?

Burgernet is een samenwerking tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. Hierbij wordt een telefonisch netwerk van inwoners en (medewerkers van) bedrijven gebruikt. De centralist van de politiemeldkamer start, na een melding van bijvoorbeeld een heterdaad inbraak of een vermist kind, een burgernetactie.

Burgernetdeelnemers krijgen direct een ingesproken bericht of een sms via hun (vaste of mobiele) telefoon met het verzoek uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon of voertuig. Ziet of hoort een deelnemer iets, dan geeft hij of zij dit direct door via telefoonnummer: (0800) 0011 (gratis) dat uitkomt bij de politiemeldkamer. Agenten die op dat moment met het incident bezig zijn, kunnen dan nog gerichter hun actie vervolgen. Burgernet kan ook een belangrijk communicatiemiddel zijn wanneer de overheid of de hulpdiensten burgers willen informeren over bijvoorbeeld grote ongelukken, onbeheersbare natuurbranden en langdurige stroomstoringen.

Aanmelden via www.burgernet.nl

Burgernet is de opvolger van SMS-Alert. SMS-Alertdeelnemers ontvangen binnenkort een bericht hoe zij zich kunnen aanmelden als Burgernetdeelnemer. Iedere inwoner van Wijdemeren kan zich vanaf 16 jaar aanmelden voor Burgernet via www.burgernet.nl. Geen internet? Neem dan contact op met de gemeente via telefoonnummer: (035) 65 59 567.

De gemeenteraad bespreekt donderdag 15 december de deelname aan Burgernet vanaf 2013.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief