WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Maatschappelijke Stage?
Wijdemeren, ma 29 augustus 2011

Leerlingen van het voortgezet onderwijs zijn vanaf dit jaar verplicht een maatschappelijke stage te lopen. Wijdemeren houdt op 20-9 een info-avond.

persbericht

Maatschappelijke stagiaires zijn de vrijwilligers van de toekomst!

Dinsdag 20 september: informatiebijeenkomst maatschappelijke stage

Wat is de meerwaarde van de maatschappelijke stage voor verenigingen, instellingen en bedrijven in Wijdemeren? Deze vraag wordt uitgebreid beantwoord op dinsdag 20 september om 20.00 uur tijdens een informatiebijeenkomst over de maatschappelijke stage in het gemeentehuis. Belangstellenden zijn van harte welkom!

Wijdemeren kun je leren

Alle leerlingen van het voortgezet onderwijs zijn vanaf dit schooljaar verplicht een maatschappelijke stage te lopen. De stage is bedoeld om leerlingen kennis te laten maken met vrijwilligerswerk op het gebied van cultuur, vrije tijd, zorg, educatie, ambacht, natuur en (water) sportactiviteiten. Voor verenigingen, instellingen en bedrijven ontstaan er kansen om jongeren te werven én te behouden, want het streven is natuurlijk dat jongeren ook na hun stage actief blijven. De gemeente Wijdemeren vindt het belangrijk dat er in de toekomst meer vrijwilligers komen en biedt ondersteuning in de begeleiding van maatschappelijke stagiaires door een zogenoemde combinatiefunctionaris. Met het project ‘Wijdemeren kun je leren’ wordt het voor de Wijdemeerse jongeren mogelijk om in hun eigen woonomgeving een stageplek te vinden. 

Maatschappelijke stagiaires zijn de vrijwilligers van de toekomst!

Hetty Kastelein is combinatiefunctionaris voor cultuur en zal tijdens de informatiebijeenkomst de meerwaarde van de maatschappelijke stage voor Wijdemeerse instellingen uiteenzetten. Hetty Kastelein: ‘Maatschappelijke stagiaires zijn de vrijwilligers van de toekomst!  Veel evenementen die het wonen in Wijdemeren zo aangenaam maken, zoals het Zomerspektakel in Nederhorst den Berg, de feestweek in Loosdrecht, de feestweek in ‘s-Graveland, de markt in Ankeveen, de Gondelvaart in Kortenhoef en de ijsbaan in Nederhorst den Berg, worden met behulp van vrijwilligers opgezet. Voor verenigingen, organisaties en stichtingen zijn vrijwilligers, voor nu en de toekomst, dus van onschatbare waarde.’

Dinsdag 20 september, 20.00 uur

De informatieavond over maatschappelijke stages is op dinsdag 20 september en is bedoeld voor verenigingen, instellingen en bedrijven uit Wijdemeren. De bijeenkomst begint om 20.00 uur en eindigt om 21.30 uur. Na afloop is er gelegenheid om na te praten. Aanmelden kan via h.kastelein at wijdemeren.nl.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
bewolkt, regen
15 gr.
windkr. 3