WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Proefvaart Vaart in de Vaart
's-Graveland, za 27 augustus 2011

Op 2 september varen raadsleden van Wijdemeren, Naarden en Weesp en bestuursleden van het waterschap AGV van Naarden naar ‘s-Graveland.

persbericht

Op vrijdag 2 september a.s. varen raadsleden van de gemeenten Wijdemeren, Naarden en Weesp en algemeen bestuursleden van het Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht van de Vesting Naarden via de Karnemelksloot en de ‘s-Gravelandsevaart naar de Zuidersluis in ‘s-Graveland. Zij doen dit op uitnodiging van de ‘Watersportpartners’, waaronder de HISWA, het Watersportverbond en de kanobonden, alsmede de bedrijvenverenigingen.

De provincie Noord-Holland heeft voor een onderdeel van dit vaartraject, de ’s-Gravelandsevaart, via de ILG-commissie een haalbaarheidsonderzoek in gang gezet. Het vaartraject maakt deel uit van een door de Watersportpartners gepresenteerd Wensbeeld van vaarroutes ‘Vaart in de Vaart’. Vaarroutes die, naast recreatie, ook het zichtbaar maken en beleven van cultuur en natuur mogelijk maken. De vaarroutes beogen een integratie met wandelroutes en fietsroutes en geven aansluiting op markante historische punten, natuur, horeca en overnachtingsmogelijkheden.

Het varen geeft raadsleden en bestuursleden de mogelijkheid om zelf de omgeving waarin het project ligt, te beleven en te beoordelen. De Watersportpartners beogen hiermee een bijdrage te leveren aan de besluitvorming.

De Watersportpartners

Bijlage: Brochure Vaart in de Vaart

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
zware buien
17 gr.
windkr. 4