WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Nazomeren met Nat. Mon.
's-Graveland, za 27 augustus 2011

In september organiseert Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek van Natuurmonumenten speciaal voor volwassenen allerlei activiteiten.

persbericht

Nazomeren met Natuurmonumenten

In september organiseert Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek speciaal voor volwassenen allerlei activiteiten. Op 9 en 23 september organiseert het bezoekerscentrum ‘’Roepende uilen’’, op zaterdag 10 september ‘’Test mindful je zintuigen’’, op vrijdag 16 september arrangement: Fruit van de Buitenplaatsen en op zondag 18 september is er weer gelegenheid om “Op pad met de boswachter’’ te gaan.

Roepende uilen

In de avond komen nachtdieren tot leven. Dankzij de vele oude bomen wonen er meerdere koppels bosuilen op de ’s-Gravelandse Buitenplaatsen. Ze zijn bedreven in het jagen tijdens de avond en nacht. Maar ook het contact met soortgenoten is belangrijk. Een mannetjesuil laat graag horen dat hij de baas is. En ook wil hij weten of zijn vrouwtje in de buurt is. Ze reageert met haar eigen contactgeluid. Het is altijd weer een mooie ervaring om dit te horen. Daarom organiseert Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek op vrijdag 9 en 23 september van 21.00 tot 23.00 uur een avondwandeling. Kosten: € 8,- per persoon en voor leden van Natuurmonumenten € 5,- per persoon.

Test mindful je zintuigen

Op zaterdag 10 september van 14.00 tot 16.00 uur biedt Natuurmonumenten tijdens een workshop in de Siertuin van Gooilust de mogelijkheid om kennis te maken met mindful. Mindful gaat vooral over leven met aandacht zonder oordeel. De natuur is de ideale locatie voor deze workshop, want deze laat zich niet in een keurslijf persen van hoe het hoort en moet. De workshop laat u onder andere kennis maken met oefeningen die de zintuigen (opnieuw) trainen. Hierdoor zult u beseffen wat u werkelijk ruikt, proeft, voelt, hoort en ziet. Kosten: € 20,- per persoon en voor leden van Natuurmonumenten € 15,- per persoon.

Arrangement: Fruit van de Buitenplaatsen

In samenwerking met tuinderij/bloembinderij Sperwershof heeft het bezoekerscentrum op vrijdag 23 september van 10.00 tot 15.00 dit aantrekkelijke arrangement georganiseerd. Het najaar is de tijd dat er geoogst wordt op de Buitenplaatsen in ’s-Graveland. Langs de fruitmuren groeien soorten als vijgen, moerbeien, peren. De fruitbomen hangen vol met ouderwetse appelsoorten zoals Schone van Boskoop, Ossekop en Notarisappel. Een gids van Natuurmonumenten laat tijdens een korte wandeling de fruitsoorten zien en vertelt over de geschiedenis van onder andere de fruitmuren. Bij terugkomst staat er een smakelijke biologische lunch klaar bij Sperwershof. Daarna worden de handen uit de mouwen gestoken voor het maken van een fraai herfststuk, waarin fruit van Buitenplaatsen wordt verwerkt.

Kosten: € 49,50 per persoon en voor leden van Natuurmonumenten € 46,50 per persoon.

Op pad met de boswachter

Elke derde zondag van de maand, zo ook op 18 september, start om 14.00 uur ‘’op pad met de boswachter’’ Vooraf aanmelden is niet nodig. De gids laat de mooiste plekjes van Boekesteyn zien en vertelt over de cultuurhistorie van deze buitenplaats. Kosten: € 2,- per persoon en voor leden van Natuurmonumenten gratis.

Aanmelden en startpunt

‘’Test mindful je zintuigen’’ start bij de Siertuin van Gooilust, Zuidereinde 49b . De overige activiteiten starten bij het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in ’s-Graveland, Noordereinde 54b. Met uitzondering van ‘’Op pad met de boswachter’’ is vooraf reserveren nodig. Dit kan bij het bezoekerscentrum T (035) 656 30 80 of via www.nm.nl/bcgooienvechtstreek. Tijdens kantooruren kunt u ook reserveren bij de ledenservice T (035) 655 99 55.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
zware buien
17 gr.
windkr. 4