WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
NatMon: Maakbare Natuur?
Horstermeer, vr 26 augustus 2011

Martin Vuyk, inwoner van de Horstermeer en raadslid voor de VVD, vindt de ophef, over sprinkhanen die teruggekeerd zijn, nogal overdreven.

ingezonden brief

Het gaat uitstekend met de natuur in Ankeveen en Kortenhoef en dat allemaal dankzij die noeste inspanningen van Natuurmonumenten, ons aller hoeder van het milieu.

Koud hebben deze biologie-wizards een stukje verpest boerenland afgeplagd of de nieuwe (oude) soorten sprinkhanen vliegen ons om de oren. Welk een prachtig voorbeeld van maakbare natuur. En dat terwijl datzelfde stukje natuur toch al 150 jaar wordt verpest door het wegzijgende water in de Horstermeerpolder, oh gruwel aller leden des almachtige NM.

Grappig toch, hoe zelfs de perceptie van de realiteit maakbaar blijkt door NM. Grappig toch dat diezelde mensen bij rondleidingen over de Kortenhoefse Plassen luid verkondigen dat die plassen er nog nooit (biologisch gezien) zo top uitzien als tegenwoordig.

Zou het dan toch allemaal wel meevallen, die vermaledijde invloed van de Horstermeerpolder? Zou NM zich dan toch hebben vergist, toen met dat plan om de polder onder water te willen zetten? Zouden ze de grandeur kunnen opbrengen om die vergissing eens ruiterlijk toe te geven?

Wellicht ga ik dan al die andere verhalen wel weer van ze geloven.....

Martin Vuyk
Raadslid VVD

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
zware buien
20 gr.
windkr. 3