WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
JOP vernield door Vandalen
Kortenhoef, ma 15 augustus 2011

Aan de Jongeren Ontmoetingsplek en de skatebaan aan de Kwakel in Kortenhoef is de afgelopen weken voor € 12.500 schade aangericht door vandalen.

persbericht

Gemeente verwijdert JOP en skatebaan bij nieuwe vernielingen

Het college van burgemeester en wethouders zal de Jongeren OntmoetingsPlek (JOP) en de skatebaan aan de Kwakel in Kortenhoef laten verwijderen als er opnieuw vernielingen worden aangericht. Dit naar aanleiding van diverse vernielingen de afgelopen week. De schade bedroeg circa 12.500 euro.

De afgelopen weken is de gemeente geconfronteerd met diverse vernielingen bij de JOP en de skatebaan aan de Kwakel in Kortenhoef. Lantaarnpalen en vuilnisbakken werden met auto’s omgetrokken en versleept. Bij de JOP zelf werden bankstellen in brand gestoken en was de omgeving bezaaid met etenswaren en lege verpakkingen. Ook de nabijgelegen gemeentewerf was het doelwit van vernielingen.

Sinds 2010

De Jongeren OntmoetingsPlek is tot stand gekomen in goed overleg tussen gemeente, jongeren en bewoners. Hiermee is de gemeente tegemoet gekomen aan de wens van Kortenhoefse jongeren om een eigen ontmoetingsplek te hebben. De kleurige zeecontainer werd in februari 2010 officieel geopend. Voor het gebruik zijn duidelijke gebruiksregels afgesproken. Ondanks de inspanningen van gemeente, de jongerenwerker en wijkagent lijkt de ontmoetingsplek niet langer te handhaven.

Melden

De gemeente doet bij vernielingen en vandalisme altijd aangifte bij de politie. Inwoners die getuige zijn van vandalisme of meer informatie hebben, worden verzocht dit te melden op de volgende nummers:

  • 0900 88 44 (als er iets dreigt te gebeuren);
  • 112 (als men getuige is);
  • 0800 7000 (als men anoniem wil blijven);
  • (035) 65 69 555 (Servicemeldpunt Openbare Ruimte) of via www.wijdemeren.nl (als men vandalisme achteraf constateert).
De gemeente hoopt met medewerking van inwoners de schade alsnog te kunnen verhalen bij de daders.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
zonnig
21 gr.
windkr. 3