WIJDEMEERSE WEBKRANT
Franca Treur en Adriaan van Dis
Kortenhoef, wo 27 april 2011

Op 19 mei kunt u bij KadD kennismaken met twee schrijvers die garant staan voor een bijzondere avond: Franca Treur en Adriaan van Dis.

persbericht

Kunst aan de Dijk presenteert:
Literaire avond met Adriaan van Dis en Franca Treur

Een dubbeloptreden tijdens de literaire avond van Kunst aan de Dijk op 19 mei. In het Oude Kerkje kunt u persoonlijk kennismaken met twee schrijvers die garant staan voor een bijzondere avond: Franca Treur en Adriaan van Dis. Ze worden geïnterviewd door Pieter Steinz, Chef Boeken van NRC Handelsblad.


Franca Treur

Adriaan van Dis

Franca Treur

Franca Treur debuteerde in 2008 met Dorsvloer vol confetti, een boek dat sterk gekleurd is door het christelijke milieu van de schrijver. Maar Dorsvloer van confetti laat ook zien hoe onbevangen een kind zijn of haar omgeving kan waarnemen. Franca Treur won er de Selexys debuutprijs mee; de filmrechten zijn inmiddels verkocht.

Adriaan van Dis

Adriaan van Dis (1946) gaat al wat langer mee. Hij is schrijver van een omvangrijk oeuvre dat men kan onderverdelen in Indische romans, karakterromans en reisromans (vooral over Afrika). Van Dis studeerde Nederlands en Zuid-Afrikaans, werkte bij NRC-Handelsblad en presenteerde televisieprogramma’s. Als schrijver debuteerde hij in 1983. Sinds 1992 wijdt hij zich vooral aan de literatuur. Zijn boeken werden in vele talen vertaald. Sinds 2003 woont hij in Parijs.

Kinderperspectief

Het werk van Van Dis vertoont grote thematische samenhang en psychologische ontwikkeling. Een aantal van zijn boeken vertelt het verhaal van een repatriantengezin dat moeizaam een nieuw bestaan in Nederland probeert op te bouwen. Dat gebeurt in verschillend leeftijdsperspectief en in verschillende toonsoorten. Zo is Nathan Sid geschreven vanuit het perspectief van een kleine jongen die niet alles begrijpt van wat er zich om hem heen afspeelt; Indische duinen is het relaas van een volwassen man die in woede terugblikt op het leed uit zijn kinderjaren. Familieziek vertelt het verhaal nogmaals - maar met meer mededogen - vanuit een kinderperspectief.

Met het kinderperspectief is een belangrijk thema aangegeven dat op de literaire avond in Kortenhoef aan de orde zal komen. De beide schrijvers worden op 19 mei geïnterviewd door recensent Pieter Steinz, chef boeken bij NRC Handelsblad.

Informatie

Plaats: het Oude Kerkje, Kortenhoefsedijk 168, Kortenhoef
Datum en tijd: 19 mei 2011, start programma 20.15, kerk open 19.30 uur
Toegang: € 15,-, donateurs € 10- (inclusief een glas wijn/sap)
Meer informatie: www.kunstaandedijk.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
half bewolkt
15 gr.
windkr. 4