WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Kunst uit Plastic Afval
Wijdemeren, wo 27 april 2011

Leerlingen van basisscholen uit de gehele regio hebben van plastic afval kunstwerken gemaakt. Hun kunst wordt de komende tijd tentoongesteld.

persbericht

Plastic Kunst wordt tentoongesteld

Veel leerlingen van basisscholen en naschoolse opvang uit de gehele regio zijn de uitdaging aangegaan om van plastic afval kunstwerken te maken. De actie was een groot succes, want er zijn tussen de 100 en 150 kunstwerken gemaakt: van klein tot groot. Al deze kunstwerken worden op diverse locaties in de regio tentoongesteld.

De eerste tentoonstelling vindt plaats van woensdag 4 tot en met woensdag 18 mei in het gemeentehuis Bussum, Brinklaan 35. Alle kunstwerken zijn daar te bewonderen én te beoordelen. Want, er is naast de juryprijzen ook een publieksprijs te winnen! Het publiek kan tijdens de expositie namelijk in het gemeentehuis Bussum gelijk zijn of haar stem uitbrengen op het kunstwerk dat zij/hij het mooiste, origineelste, creatiefste vindt.

De tweede tentoonstelling is tijdens de Open Dag van de GAD op 21 mei op het overlaadstation Crailoo (naast scheidingsstation Hilversum).

Vervolgens exposeert de bibliotheek Huizen van 7 tot en met 30 juni de plastic kunstwerken in hun expositieruimte.

Ook tijdens het Pinksterweekend wordt aandacht besteed aan Plastic kunst, want tijdens de Alternatieve Atelierroute Hilversum worden een aantal kunstwerken tentoongesteld.

Prijsuitreiking tijdens Open Dag GAD op zaterdag 21 mei

Alle prijzen worden tijdens de Open Dag van GAD op een feestelijke manier uitgereikt. Tijdens deze Open Dag worden ook alle kunstwerken weer tentoongesteld en kunnen alle bezoekers de kunstwerken bezichtigen. De Open Dag vindt plaats op zaterdag 21 mei van 10.00 tot 15.00 uur op het Overlaadstation Crailoo, Hilversum.

De mooiste kunstwerken worden beloond met leuke prijzen voor de school, ter waarde van €2.000,-. De makers van het winnende kunstwerk ontvangen daarnaast nog eens een cadeau.

De Plastic Kunst actie is georganiseerd door de Gewestelijke Afvalstoffen Dienst (GAD) in het kader van het inzamelen van plastic verpakkingsafval. Het is een leerzaam kunstproject waar alle basisscholen in Gooi en Vechtstreek zich voor konden aanmelden.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de actie? Kijk dan op www.plastickunst.nl, of zoek ons op op Facebook, Hyves en Twitter.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
Het Weer
half bewolkt
15 gr.
windkr. 4