WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Falkmann Deel ll
Loosdrecht, zo 10 april 2011

Pascal Falkmann reageerde op het dreigement van Bob Colijn richting DB. Over het omstreden cursusgeld gaf hij bewust geen oordeel.

De discussie over het cursusgeld voor ex-wethouders en de afgeleiden daarvan, zoals het oordeel van de deelnemers aan deze discussie over elkaar, is met onderstaande bijdrage beëindigd.

ingezonden brief

Geachte heer Van Essen,

Allereerst dank voor uw compliment.
Op uw reactie wil ik alleen nog kwijt dat u kennelijk mijn persoonlijke standpunt kunt bepalen aangaande dit voorstel ondanks dat ik, zoals u overigens zelf aangeeft, niet inhoudelijk op het voorstel reageer, knap!

Mijn reactie betrof uitsluitend de werkwijze van de heer Colijn in dezen en niet het voorstel als zodanig. Fijn dat u het voor hem opneemt, hij zal het zeker waarderen dat een prominent DB-lid dat voor hem doet en misschien dat u hem hiermee wel over de streep trekt en hij toch DB-lid blijft. Het ga u beiden goed.

Pascal Falkmann
Loosdrecht

Naschrift red. WWK:

Voor de volledigheid het volgende.

Douwe van Essen is prominent lid van het CDA, niet van DB. In april 1994 werd hij voor het CDA raadslid in 's-Graveland. In april 1998, na de verkiezingen van dat jaar, werd hij CDA-wethouder. In november 1998 brak er een bestuurscrisis uit in 's- Graveland, die tot gevolg had dat het college (Douwe van Essen (CDA), Dick 't Hoen (VVD) en burgemeester Wim Kozijn) in de maand daarna krakend en piepend de geest gaf. Van Essen werd aansluitend fractievoorzitter voor het CDA tot de herindeling op 1 januari 2002. Hij was en is nog steeds actief lid van het CDA.

De opmerking van Pascal Falkmann, dat Van Essen een prominent lid van DB zou zijn en Colijn binnenboord zou willen houden bij DB, is derhalve onjuist.

Rik Jungmann

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
16 gr.
windkr. 3