WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Bloembakken tegen Plassen?
Nederhorst den Berg, di 5 april 2011

In de Dammerweg zitten kuilen waarin zich plassen vormen. Opvullen en weer dichtmaken, zou je zeggen. Wijdemeren bedacht iets anders. Wat niet werkte...

persbericht 31-3-2011

Bloembakken Dammerweg geen oplossing

Door het inklinken van de grond zijn kuilen ontstaan aan één kant, de huizenkant,  van de Dammerweg. De bewoners klagen over wateroverlast na grote regenbuien. Vooral wanneer auto’s door de plassen rijden ontstaat overlast door opspattend water.

Bloembakken

Bewoners en gemeente dachten de tijdelijke oplossing voor dit probleem te hebben gevonden door bloembakken in de kuilen te plaatsen en zo de auto’s naar het midden van de weg te dwingen, waar geen kuilen zijn. In de praktijk blijken de bloembakken echter een gevaarlijke situatie op te leveren voor de fietsende schoolgaande jeugd. Om die reden, en op advies van de politie, zijn de bloembakken weggehaald en als tijdelijke decoratie op het dorpsplein neergezet.

Pompen

Het probleem van de wateroverlast wordt nu opgelost door de kuilen in de weg na heftige regenval leeg te pompen. De uiteindelijke oplossing van het probleem vindt plaats in het najaar: in september  wordt begonen met de definitieve herinrichting van de Dammerweg.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
10 gr.
windkr. 4