WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Vive la France in het Jagthuis
Horstermeer, vr 22 oktober 2010

Op 30 oktober treden Karin Dolman (altviool) en Caecilia Boschman (piano) op in het Jagthuis in de Horstermeer met hun programma Vive la France!

ingezonden bericht

Vive la France!
Bloemrijke altvioolmuziek in Het Jagthuis

Altvioliste Karin Dolman, wier familie afkomstig is uit Nederhorst den Berg, en pianiste Caecilia Boschman trekken momenteel door het land met hun programma Vive la France!.

Ze laten daarin werken horen die niet vaak op de podia klinken. Zo spelen ze bijvoorbeeld de Bloemencatalogus van Darius Milhaud. Dat is origineel een liederencyclus voor sopraan en klein ensemble, maar is uitstekend te spelen op altviool en piano. De hoofdpersoon bladert in een bloemencatalogus en denkt aan de bloemen die geplant moeten worden.

Ook van Milhaud, die zelf altviolist was, staat de 2e altvioolsonate op het programma: landelijke, dramatische en ruige muziek. Van de oudere collega van Milhaud, Charles Koechlin, speelt het Duo de Sonate pour piano et alto. Hij droeg het stuk op aan Milhaud die ook de première verzorgde. Verder staan op het programma duo’s van Betsy Jolas en de Rhapsodie van Jean Français.

Karin Dolman en Caecilia Boschman vormen sinds hun studie aan het Rotterdams Conservatorium een muzikaal duo. Zij behaalden op het internationaal Duoconcours in het Franse Vierzon een finaleplaats. Sindsdien geeft het duo regelmatig recitals in het binnen- en buitenland. Momenteel zijn zij bezig onbekendere werken op te nemen voor de cd-serie ‘Voilá Viola’. De eerste is reeds verschenen.

Duo Dolman-Boschman: zaterdag 30 oktober, aanvang 20.15 uur. Reserveren (17 euro per kaart) via de website www.jagthuis.nl, per e-mail via stal at jagthuis.nl of telefonisch 0294-252609. De locatie van het concert is Het Jagthuis, Middenweg 88, Nederhorst den Berg (Horstermeer).

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. bericht
foto
ing. bericht
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
grauw
13 gr.
windkr. 3