WIJDEMEERSE WEBKRANT
Griezelen op Sypesteyn
Nieuw Loosdrecht, vr 22 oktober 2010

Op 30 oktober wordt in Nieuw Loosdrecht op Kasteel Sypesteyn Halloween gevierd met een zoektocht naar de reuzenspin Steyn.

persbericht

30 oktober vanaf 19.00 uur !
Het nieuwe beleven op Sypesteyn!

De Jonkheer ontmoet. . . . . . . HALLOWEEN en nodigt alle kinderen uit voor de zoektocht naar de reuzenspin van Sypesteyn.

Op zaterdag 30 oktober staat Sypesteyn in het teken van ‘de zoektocht naar de reuze spin van Sypesteyn’. Ruim 40 vrijwilligers van Sypesteyn en de stichting SLOEP staan garant voor een onvergetelijke maar wel af en toe ‘enge’ avond.

Onder begeleiding van hun ouders of verzorgers zoeken de kinderen in groepjes naar ‘de reuzenspin van Sypesteyn’ en zorgen ervoor dat de reuze spin weer voor minstens één jaar in z’n schuilplek verdwijnt. Rondom de zoektocht wordt de ‘mijn mooiste pompoen’ wedstrijd georganiseerd en natuurlijk ‘wie heeft de mooiste Halloween-uitstraling’ catwalkparade. Een deskundige jury geeft drie prijzen voor de mooiste pompoen en drie prijzen voor de mooiste Halloween-uitstraling. Na afloop is er voor alle kinderen een gratis hapje en drankje.

Informatie

Datum: zaterdag 30 oktober 2010
Tijd: 19.00 uur tot en met 22.00 uur
Prijs: Kinderen tot 4 jaar: gratis
Overige kinderen en ouderen: € 5.- p.p..

Meenemen: een verlichte lampion of een zaklantaarn voor de zoektocht naar de reuzenspin in het grote bos van Sypesteyn.

Programma

Vanaf 19.00 uur pompoenparade op Koetshuisveld;
Vanaf 19.30 uur zoektocht in groepen naar ‘Steyn’ de reuzenspin van Sypesteyn;
Vanaf 21.00 uur griezelmodeshow op catwalk in boomgaard
Vanaf 22.00 uur de welbekende SLOEP Afterhalloweenparty

De kinderen en begeleiders worden tussen 19.00 en 19.30 uur op het landgoed verwacht. Toegang brug met blauwe hek. Achter het koetshuis worden de van huis meegenomen zelfgemaakte pompoenen uitgestald. Bij de pompoen natuurlijk je naam, leeftijd, adres en telefoonnummer.

Er is gelegenheid tot schminken en er is een heuse catwalk voor de kinderen om hun Halloweenkleding te showen. Om klokslag 19.30 uur verandert de tuin in een Halloweensfeer. De reuze spin heeft zijn sporen achtergelaten en in groepjes van 20 personen (kinderen en begeleiders) wordt de zoektocht naar de reuze spin geopend. Tijdens de zoektocht kom je feeën, heksen en allerlei andere ‘enge’ en ook vriendelijke personages tegen.

Natuurlijk worden de kinderen en hun begeleiders geplaagd door andere spookjes en griezelfiguren maar uiteindelijk komt alles goed. Bij elke stop is een onderdeel van de zelf te maken spin te ‘verdienen’. Als je jouw spin compleet hebt mag je ‘m mee naar huis nemen of gewoon in een boom hangen.

Ruim 40 vrijwilligers van kasteel-Museum Sypesteyn en de stichting Sloep in samenwerking met C 1000, DGS, Mark Vlaar en de Productiewinkel zorgen voor de organisatie. Voor de wachtende ouders en begeleiders is de bekende catering van en door vrijwilligers van de stichting SLOEP aanwezig.

Verzoek: Graag met fiets of te voet komen. Er is beperkte gelegenheid tot parkeren langs de weg en achter de kerk.

Kaartverkoop vanaf zaterdag 23 oktober tijdens openingstijden op de volgende locaties:

  • aan de kassa van de kasteelwinkel Sypesteyn, Nieuw-Loosdrechtsedijk 150;
  • aan de kassa’s van C 1000 van de Bunt aan de Nootweg nr. 53;
  • bij Vreeken Watersport, Oud-Loosdrechtsedijk 182.

Voor nadere informatie: 035-5823208, www.sypesteyn.nl en info at sypesteyn.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
grauw
13 gr.
windkr. 3