WIJDEMEERSE WEBKRANT
Finale Schoolschaak 17 nov.
Wijdemeren, wo 20 oktober 2010

De finale van het Schoolschaaktoernooi is verplaatst naar 17 november om 13.45 uur in de Antoniusschool in Kortenhoef.

ingezonden bericht

Het schoolschaaktoernooi

De finale van het schoolschaaktoernooi is verplaatst naar 17 november. Dan zullen vanaf 13.45 uur de kinderen in de Sint Antoniusschool met elkaar de sportieve strijd aan gaan om een van de twee teamplaatsen voor de regionale finale van de schaakbond in de wacht te slepen.

Uiteraard krijgt de kampioen een beker en de wisselbeker. De wisselbeker die nu al vijf jaar in Kortenhoef verblijft, maar met een finale poule waarin drie van de vier teams uit Nederhorst den Berg dan wel Loosdrecht komen, kan daar wel eens verandering in komen.

De verplaatsing van de finale heeft vooral te maken met mijn cursus welke voor de laatste 3 lessen verplaatst is. Dit heeft alles te maken met het feit dat op 15 december de heer Max Euwe precies 75 jaar geleden wereldkampioen werd, dat wordt bij het Max Euwecentrum te Amsterdam groots gevierd, naar verluidt komt Jan Timman, die gedurende ruim 15 jaar de Nederlandse top aanvoerde, er simultaan geven.

De wereldtitel van de heer Euwe was o.a. voor veel schaakfanaten aanleiding om een vereniging op te richten, 's-Graveland, Huizen, Den Dolder etc. zijn ontstaan kort na het fraaie kampioenschap dat dr. Max Euwe helaas maar een jaar wist te behouden.

Patrick Kreuning
Ankeveen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
zon, buien
11 gr.
windkr. 3