WIJDEMEERSE WEBKRANT
Hoogste punt Horstwaarde
Nederhorst den Berg, wo 20 oktober 2010

Op woensdagmiddag 27 oktober wordt het bereiken van het hoogste punt van woon-zorgcomplex Horstwaarde in Nederhorst den Berg gevierd.

persbericht

Bouw woon-zorgcomplex Horstwaarde bereikt hoogste punt

Stichting Woningcorporaties Het Gooi en Omstreken, Amaris De Kuijer, gemeente Wijdemeren en aannemer Van Zoelen vieren op woensdagmiddag 27 oktober het bereiken van het hoogste punt van woon-zorgcomplex Horstwaarde in Nederhorst den Berg. Dit moment wordt gemarkeerd door het hijsen van vier vlaggen.

Kleinschalig en bijzonder

Het Gooi en Omstreken en Amaris De Kuijer trekken gezamenlijk op om dit kleinschalige en bijzondere woon-zorgcomplex te realiseren. Horstwaarde verrijst op het voormalige Ponyclubterrein aan De Kooi in Nederhorst den Berg en bestaat uit twee onderdelen. Op de begane grond komen twee huurappartementen van circa 80 m2 en drie woongroepen voor mensen met dementie. De drie woongroepen bestaan uit totaal 23 éénpersoons studio’s van circa 40 m², met elk een eigen gezamenlijke woonkamer, eetkamer met keuken, algemene voorzieningen en logeerruimte. Amaris de Kuijer gaat de begane grond beheren. Op de eerste verdieping komen zestien huurappartementen van circa 80 m2 voor zelfstandig wonende ouderen. Deze seniorenappartementen zijn bereikbaar via een eigen hoofdentree met lift en worden door Het Gooi en Omstreken verhuurd. Aannemer Van Zoelen stelt alles in het werk om het project in mei 2011 op te kunnen leveren.

Woonkansen ontwikkelen

Met de bouw van Horstwaarde geeft Het Gooi en Omstreken inhoud aan een belangrijk beleidsspeerpunt: woonkansen ontwikkelen voor mensen met een kwetsbare positie op de woningmarkt, zoals senioren of mensen met een beperking.

Start verhuur

Naar verwachting start in juni 2011 de verhuur van de appartementen van Horstwaarde. Begin 2011 komt hier meer informatie over beschikbaar. Voor informatie over de begane grond kunnen geïnteresseerden contact opnemen met Woonzorgcentrum Amaris De Kuijer in Nederhorst den Berg, tel. (0294) 25 36 51 of via e-mail dekuijer at amaris.nl.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
zon, buien
11 gr.
windkr. 3