WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Spot wil in Gemeentehuis
Nederhorst den Berg, za 13 november 2010

Vandaag deed het bestuur van cultureel centrum De Spot onderstaande (open) brief aan het gemeentebestuur op de bus.

Ter toelichting: Het voormalige gemeentehuis van Nederhorst den Berg staat al vele jaren leeg en ongebruikt aan de Voorstraat. In 2004 werden er plannen gemaakt om het gebouw te slopen en er appartementen neer te zetten. Door protesten uit het dorp zijn die plannen gestrand en gaan de protesten nog steeds door. De Spot wil graag in het gebouw trekken, zoals te lezen is in onderstaande brief. De consequentie voor de gemeente daarvan is dat men afziet van de inkomsten uit de verkoop, de sloop en de nieuwbouw.

Dossier Voorstraat Nederhorst den Berg

open brief

Aan Burgemeester, Wethouders en Raadsleden van Wijdemeren
Postbus 190
1230 AD  LOOSDRECHT

Nederhorst den Berg, 12 november 2010

Betreft: Een ja voor een dorpshuis in het gemeentehuis.

Geachte dames en heren,

Mede door de handtekeningactie van de Singelgroep, worden wij, de medewerkers van cc. De Spot, regelmatig gevraagd of wij interesse hebben in en hoe wij denken over een cultureel centrum in het gemeentehuis van Nederhorst den Berg. 

Vooruitlopend op de gang van zaken en bestemmingsplannen delen wij u graag mede dat wij al vanaf het begin uitermate geïnteresseerd zijn in het gemeentehuis.
Ook wij zien hier een bruisende toekomst weggelegd voor de inwoners van Nederhorst den Berg en omgeving.

Wij zijn van mening dat er legio mogelijkheden zijn, gezamenlijk het gemeentehuis een nieuwe duurzame invulling te geven en aan de wens van vele Bergers voor een gemeenschapshuis, midden in het centrum en goed bereikbaar, tegemoet te komen.
Wij menen dat het gemeentehuis hiervoor uitermate geschikt zal zijn, het voorzieningenpeil flink wordt opgeschroefd en de kern Nederhorst den Berg hiermee kan voldoen aan de eisen van nu en de toekomst.

Wij hopen dat deze signalen vanuit de Bergse samenleving serieus worden onderzocht en  een culturele bestemming voor het gemeentehuis bespreekbaar zal zijn.

In afwachting van uw reactie, verblijven wij met vriendelijke groet,

Bestuur en Programmering c.c. de Spot,
De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
open brief
foto
---
auteur
open brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
grauw
11 gr.
windkr. 2