WIJDEMEERSE WEBKRANT
Concert in Het Jagthuis
Horstermeer, za 13 november 2010

Op zondag 28 november kunt u genieten van een romantische Duits-Nederlandse middag in Het Jagthuis in de Horstermeer.

persbericht

Traditie en Innovatie bij concert in Het Jagthuis

De Nederlandse componist Leander Schlegel geldt als één van de laatste aanhangers van de Duitse hoogromantiek. Hij werd geboren in Oegstgeest, groeide op in het internationale milieu van de Leidse universiteit, en werd gevierd componist in vooral Weense kringen.


Bob van der Ent

Daar werd rond 1900 over zijn werk geschreven dat het ‘modern is, in de beste zin van het woord’. In datzelfde Wenen werd Fritz Kreisler de publiekslieveling. De charme van zijn melodieën maakte ook hem tot een componerende virtuoos van de romantiek. En ook Jan Brandts-Buys, van wie werk op het programma staat, was thuis in Oostenrijk. Hij werd in Zutphen geboren waar hij opgroeide in een muzikaal milieu maar voor zijn opleiding vertrok Jan naar Wenen.

Met een solosonate van Bach als openingswerk kunt u zondag 28 november genieten van een romantische Duits-Nederlandse middag. Violist Bob van der Ent en pianist René Rakier tekenen voor de uitvoering. Bob van der Ent debuteerde op 10jarige leeftijd als solist bij het Nederlands Jeugd Strijkorkest. Sinds die tijd soleert hij regelmatig en geeft vele recitals. Hij was dikwijls prijswinnaar bij concoursen. Vier jaar geleden studeerde hij af aan het Amsterdamse conservatorium. René Rakier voltooide zijn opleiding piano, orgel en koordirectie aan het Koninklijk conservatorium te Den Haag. Hij deed onderzoek naar Nederlandse muziek uit de periode 1840-1930 en is actief als componist.

Het concert van violist Bob van der Ent en pianist René Rakier vindt plaats op zondag 28 november, aanvang 15.30 uur. Reserveren (17 euro per kaart) via de website www.jagthuis.nl, per e-mail via stal at jagthuis.nl of telefonisch 0294-252609. De locatie van het concert is Het Jagthuis, Middenweg 88, Nederhorst den Berg (Horstermeer).
De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
grauw
11 gr.
windkr. 2