WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Diependaalselaan Open!!
Hilversum, vr 12 november 2010

Vandaag ging de Diependaalselaan in Hilversum over de volle lengte open. Daarmee komt een eind aan opstoppingen en zoektochten.

Wijdemeerders die naar de A27, het Arena-bedrijvenpark of Hilversum Zuid moesten hadden vanaf maart vette pech. Hilversum werkte aan de ring en dat zouden we weten ook. Goed voor de kennis van het alfabet was het wel. De letters A t/m Z, het hele alfabet, werden gebruikt voor de omleidingen. Het probleem was alleen dat je, bij het aanschouwen van een woud aan gele pijlen, met daarop alle letters van het alfabet, linksaf, rechtsaf, rechtdoor, als bij toverslag vergat welke letter je moest volgen.

Speurtocht van Erik

Lukte dat wel, dan kwam je op wegen waarvan je het bestaan niet kende, noch de verbazingwekkende hoeveelheid verschillende soorten verkeersdrempels. Tijdelijke metalen of rubberen strips, plateaus over de volle breedte, lang, kort en dan nog venijnige heuveltjes waarvan je trotse bezit kortstondig door de knieën ging. Om het nog erger te maken veranderde de situatie iedere week. Net als je dacht dat je het door had, verzette verkeerswethouder Erik Boog alle gele pijlen, zodat de speurtocht de volgende keer opnieuw kon beginnen en je plotseling heel Loosdrecht door moest om in Kortenhoef en Nederhorst te komen.

En nu. Nu gaat de Diependaalselaan weer open. Het is maar afwachten of er iets structureel is opgelost. Met name aan het eind bij de rotonde naar de A27 zal het waarschijnlijk problematisch blijven. De aparte afslag van de N201 naar Kerkelanden had al jaren geleden aangelegd moeten worden, toen onze ex-burgemeester Karen Heerschop, toen verkeerswethouder van Hilversum, het onzalige plan met de hoge onneembare middengeleiders liet uitvoeren, waardoor niemand (incl. ambulances) meer een kant op kon. Die middenbermen waarop de blauwe kubussen stonden waarmee onze dorpsgenoot Willem de Jongh uit Kortenhoef eeuwige roem wist te behalen door ze om te toveren in dobbelstenen.

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
13 gr.
windkr. 6