Rik Jungmann

Rik Jungmann

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Dobbelstenen van Kortenhoever

Kortenhoef, 27 oktober 2004. Simone Stevens van de Gooi- en Eemlander heeft de "dobbelstenenplakker" weten te vinden. Het is Willem de Jong uit Kortenhoef.

Willem de Jongh is reparateur van fietsen en rolstoelen en hij woont in Kortenhoef. Hij gaat regelmatig naar de Vechtse Banen in Utrecht om daar te schaatsen. Tijdens de rit van Kortenhoef naar Utrecht passeert hij de vernieuwde Diependaalselaan.


30 dobbelstenen

Dat was het moment dat hij bedacht om de saaie blauwe metalen blokken te verluchtigen met stippen om er dobbelstenen van te maken. In een gezamenlijke huisvlijtactie produceerde het gezin De Jongh 300 rondjes van wit papier.

Vervolgens fietste Willem de Jongh vorige week met de rondjes en een emmertje behangplaksel naar de blauwe blokken om ze om te toveren in dobbelstenen. Hij wilde schade voorkomen, dat was de reden dat hij papier en behangplaksel gebruikte.


Huisvlijt van de familie De Jongh!

De afgelopen dagen zakte, door de regen, het ene rondje na het andere langzaam van de blokken af. De laatste rondjes werden eergisteren door de gemeente Hilversum verwijderd. De dobbelstenen waren een uurtje van hun voetstuk gehaald om er even later, na een wasbeurt, als saai blauw blok weer op gezet te worden.

In de Gooi zegt Willem de Jongh dat hij veel plezier aan de actie heeft beleefd. Hij is blij dat zijn actie door iedereen leuk ontvangen is. Witte voetjes tijdens de Hilversumse Ladies Run, dat lijkt hem ook wel wat.


De wekelijkse nieuwsbrief ZonnigWindstil10º Naar volgende bericht