WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
WADW en EKC Koek en Ei
's-Graveland, za 26 juni 2010

Emile Bakker zond ons namens het bestuur van WADW onderstaande reactie op het artikel over de bijeenkomst in de Dobber afgelopen woensdag.

Dossier Verkeer 's-Graveland

ingezonden brief

Reactie van Bestuur Vereniging WerkaandeWeg.NU op artikel "Verkeer domineert debat"

Geachte redactie,

Met belangstelling namen wij kennis van uw berichtgeving "Verkeer domineert debat".

Het moet ons van het hart dat, juist in vergelijk tot de doorgaans uitstekende berichtgevingen op de WWK, in dit bericht enkele onterechte aannames en uitspraken zijn opgenomen waarbij enige toetsing vooraf bij het bestuur van vereniging WerkaandeWeg.NU (WadW) op zijn plaats was geweest. Wij behandelen ze hier puntsgewijs.

  1. "Twee verkeersactiegroepen met tegengestelde belangen". Juist om dit laatste te voorkomen en om openheid van discussie te krijgen heeft het WadW.NU bestuur de bewoners van de parallelwegen Emmaweg, Koninginneweg en Cannenburgerweg (EKC) al in mei uitgenodigd op haar ledenvergadering. Vervolgens heeft WadW op haar initiatief recentelijk de inmiddels gegroepeerde EKC uitgenodigd voor een dialoog. Dit was al voor de hierboven genoemde berichtgeving. Hiermee wil WadW op voorhand al, de in de berichtgeving aangehaalde tegengestelde belangen voorkomen en gaat juist voor de open dialoog.
    .
  2. "Een door de raad genomen besluit tot de 'knip' in de weg. Wadw'ers in de raad". Het besluit tot de 'knip' is genomen door de vorige raad. Daarin was WadW.NU niet vertegenwoordigd. WadW is slechts in beginsel betrokken geweest bij het tot stand komen van dat wat later een Verkeerwerkgroep werd. Deze is op verzoek van de toenmalige raad vorig jaar ingesteld door de gemeente. Zij kreeg opdracht voor aanbevelingen voor de verkeersproblematiek in heel Wijdemeren. Eén van de aanbevelingen, de wijze van aanpassing van het kruispunt Smidsbrug, werd (eveneens in de vorige raadsperiode) door deze Verkeerwerkgroep ontleend aan een rapport van adviesbureau RBOI. Dit bureau kreeg al in 2008 van de gemeente opdracht voor het opstellen van aanbevelingen. Er is dus geen enkele sprake van rechtstreekse invloed van WadW dan wel de huidige raad, al-dan-niet met bestuursvertegenwoordigers van WadW.
    .
  3. "WadW bestuursleden in de politiek? Belangenverstrengeling?" Het bestuur werkt al een aantal maanden hard aan vervanging van bestuursleden Mario Wouters en Emile Bakker die een politieke rol kregen. Met resultaat. Zo werd op de WadW ledenvergadering in mei al een kandidaat voorgesteld ter vervanging van bestuurslid Bakker. De leden verleenden hun goedkeuring. Hieruit blijkt dat WadW potentiële belangenverstrengeling voorkomt. Bakker wordt overigens pas volgende week tot raadslid benoemd. Over dit laatste kunt u op de WWK meer lezen in het artikel "Emile Bakker in DB fractie".

Het betreurt ons als bestuur dat wij energie moesten steken in een dergelijke reactie. Voor vragen en/of toelichting kunnen belangstellenden ons te allen tijde benaderen.

's-Graveland, 26 juni 2010
Bestuur Vereniging WerkaandeWeg.NU

Naschrift redactie:

WADW stelt hierboven dat het koek en ei is tussen de bewonersgroep EKC van Emmaweg, Koninginneweg en Cannenburgerweg en dat beide actiegroepen samen optrekken. De redactie van de WWK proefde woensdag diverse malen tijdens de discussie wantrouwen van EKC in het gemeentebestuur en in WADW. In een vrij uitgebreid gesprek met één van de initiatiefnemers van EKC werd aan de WWK redactie geschetst dat EKC bang is dat het verkeer met "De Knip" van Noorder- en Zuidereinde verdrongen wordt naar de EKC wegen. Dat is wat de redactie gehoord heeft en dat is wat wij derhalve opgeschreven hebben. Er is dus getoetst. Bij EKC.

Wij zijn uiteraard verheugd om te lezen dat het bestuur van WADW geen tegenstelling ziet en van mening is dat men nauw en harmonieus samenwerkt met EKC. Houden zo. Wij wensen beide actiegroepen succes daarbij.

WWK
Rik Jungmann

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
25 gr.
windkr. 2