WIJDEMEERSE WEBKRANT
Dobber: besluit aangenomen
Kortenhoef, vr 19 februari 2010

Lia Moote kon opgelucht ademhalen. Het voorstel om de podiumfunctie te behouden, een café te openen en de Dobber wellicht te verkopen werd aangenomen.


Blijdschap bij wethouder Lia Moote (links).

In de extra commissie van vorige week waren de meningen behoorlijk verdeeld. Dorpsbelangen (W en L) en de PvdA waren tegen het voorstel om in zee te gaan met Albert Heijn. Dat voorstel houdt in het kort in om met de hulp van AH de Dobber te verbouwen, de podiumfunctie intact te laten, een Grand Café te openen en intussen de komende vijf jaar naar een andere plek (De Fuik) voor het podium te zoeken. Na die vijf jaar krijgt AH het recht van eerste koop van de Dobber.

DB en HKA tegen

Gisteren was Dorpsbelangenwoordvoerder Ria Hennis nog steeds tegen het voorstel. Zij had er geen vertrouwen in dat er een volwaardige podiumfunctie terug zal komen op een andere plaats. Ook vermoedde zij dat AH de Dobber over vijf jaar zal slopen en er winkelruimte voor in de plaats zal bouwen met appartementen in twee verdiepingen erop en daarmee veel geld zal verdienen. Hilbrand Korver (HKA) steunde de zienswijze van DB.

Brief bevestigt afspraken

Ee andere partij die een week geleden grote twijfels had was de PvdA. Daar werd getwijfeld aan de wil van AH om in de Dobber een Grand Café in te richten. Om die twijfel weg te nemen had Egbert van de Baan, de zaakwaarnemer van AH, een brief aan het college geschreven waarin de toezegging voor de expoitatie van een Grand Café werd herbevestigd. In de brief stelt Van de Baan dat hij in gesprek is met Wim Hagen en Miep Steenvoorden en met een tweede kandidaat-exploitant. Op langere termijn wil AH het Grand Café meer naar het midden van de Meenthof verhuizen.

Kees Bosdijk (PvdA) liet zich door die brief overtuigen en steunde het voorstel van het college, evenals zijn coalitiegenoten CDA, VVD en GL. Ook Ruud Buijs (BAW) steunde het voorstel, dat met 13 tegen 6 werd aangenomen.

Dossier Dobber

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
3 gr.
windkr. 4