WIJDEMEERSE WEBKRANT
Raad Uitgeregeerd
Wijdemeren, vr 19 februari 2010

De laatste raad van deze raadsperiode verliep gisteren wat rommelig. De ludieke opening was voor Hilbrand Korver en Joep Frijdal.

Uitgeregeerd

De raadsperiode 2006-2010 liep gisteren eigenlijk af. Het was de laatste raadsvergadering waarin de huidige raad nog echte besluiten kon nemen en waarin het college voor het laatst raadsvoostellen kon verdedigen. Zowel door collegeleden als door raadsleden werd regelmatig gezegd dat men dit of dat later op de agenda zet of dat men dit of dat later ging doen. De realiteit was dat het van al die voornemens afgewacht moet worden wie ze gaat uitvoeren en of ze wel worden uitgevoerd als er een nieuwe raad is gekozen en er een nieuw college is aangetreden.

Hilbrand kreeg gelijk

De raad werd gisteren geopend door Hilbrand Korver (HKA, nu PvdA) die de second opinion over de bomenkap aan het Noordereinde aanbood aan burgemeester Karen Heerschop. In die second opinion kreeg Hilbrand Korver alsnog gelijk. De bomenkap was volgens dit rapport voorbarig en onnodig. Korver had een fraaie "plaquette" gemaakt van een schijf die uit een omgezaagde monumentale boom kwam. Een puntgave schijf, waaraan geen rot of gat te bekennen was. Korver stelde voor om zijn plaquette in de hal van het gemeentehuis op te stellen naast de vitrine waarin "ook allerlei voorwerpen uit het verleden worden tentoongesteld".

VVD: Wijdemeerse Draaikontjes

Joep Frijdal (VVD) had een versnapering voor alle aanwezigen. De VVD had z.g. Wijdemeerse Draaikontjes gebakken. De fractievoorzitter van de VVD liet na te vermelden of hij met die geste iemand of een partij op het oog had, dan wel of het baksel een uiting van zelfreflectie was. De koekjes, want dat waren het, zagen er wat twijfelachtig uit. Voor wethouder Gerard Abrahamse was dat aanleiding om bij de voorzitter te informeren naar de eetbaarheid van de Draaikontjes. Karen Heerschop stelde hem gerust. De VVD producten waren onschadelijk en eetbaar.


De (uitgedunde) VVD fractie. Ruud Buijs trad eerder toe tot DB.

Het recept:

Wijdemeerse draaikontjes

Ingrediënten voor 30 personen
Voor 30 Wijdemeerse draaikontjes:
250 g bloem
125 g bruine of witte basterdsuiker
50 g gehakte nootjes
Scheutje Amaretto
125 g boter, op kamertemperatuur
1 ei

Bereidingswijze

Warm de oven voor op 180° C. Bestrijk een bakplaat met boter of olie.
maak het deeg door bloem, suiker, amandelpoeder en kruiden in een kom te mengen. Voeg het hele ei en de twee dooiers toe, samen met de zachte boter en maak er een deegbal van met zo weinig mogelijk kneden (30 seconden), daardoor blijven de draaikontjes luchtig en krokant.

Draai linksom of rechtsom balletjes van ca 2 cm doorsnede en plak ze per 2 balletjes aan elkaar. leg de draaikontjes op het bakblik.


Foto: VVD Wijdemeren

Laat ze ca. 15 minuten bakken in het midden van de oven, tot de randen een gouden kleur krijgen.

Haal ze uit de oven, laat ze op een rooster afkoelen.

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
3 gr.
windkr. 4