WIJDEMEERSE WEBKRANT
Staatsgreep Horstermeer
Republiek Horstermeer, wo 17 februari 2010

De Horstermeerders zijn het zat. Niemand luistert naar hen, maar beslist wel over hen. De gemeente, de provincie, het waterschap AGV en Natuurmonumenten, ze mogen er niet meer in.

Het waterschap verhoogt stiekem het peil in de polder, zonder iets te zeggen. De provincie Noord-Holland houdt vast aan plas-dras. Natuurmonumenten wil natuur met moeras. De bewoners pikken het niet meer en pleegden vanavond een staatsgreep.

De nieuwbakken Republiek Horstermeerpolder, die zich heeft afgescheiden van de gemeente Wijdemeren en de provincie Noord-Holland, heeft een eigen president en een eigen volkslied. Ook heeft de Republiek een eigen drogegrondwet. Vanavond werd in het NERA gebouw de President van de Republiek bekend gemaakt.

De strijdbare taal op de website van de Republiek laat niets te raden over:

"Na 15 jaar strijd zijn wij verzopen in beleid. De bewoners zijn het vertrouwen in de politiek kwijt. Wij richten ons niet langer op het overtuigen van de politici. Wij zullen ze ditmaal duidelijk maken dat je met 1000 polderbewoners tegenover je geen moerassen kunt aanleggen."

Update 18-2-2010, 13.22: In de krant van vanmorgen was te lezen dat Henk Stuijver, die hard mee strijdt tegen de verdrassing van de polder, werd uitgeroepen tot President. Henk Stuijver moet niet verward worden met Herman Stuijver, de journalist van de lokale bladen.

Dossier Horstermeer

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
-1 gr.
windkr. 2