WIJDEMEERSE WEBKRANT
D66 Surveilleert
Wijdemeren, wo 17 februari 2010

Nanne Roosenschoon (D66) is een nacht meegereden met de politie. Hij schrok van de problemen die hij tegen kwam.


Nanne Roosenschoon, lijsttrekker D66

persbericht

Wijdemeren Onveilig?

Om een beter inzicht te krijgen in de veiligheidsomgeving van Wijdemeren is lijsttrekker Nanne Roosenschoon van D66 Wijdemeren op 29 januari ‘s avonds meegereden met één van de surveillance teams van de politie van Wijdemeren. Op 13 februari bracht hij vervolgens een bezoek aan de centrale meldkamer voor de regio Gooi- en Vechtstreek in Naarden.

Ondanks de toewijding van de 25 mannen en vrouwen werkzaam in de politiewijk Wijdemeren en Hilversum Zuid, is de situatie op een aantal punten verbijsterend.

  • De wijkagenten in Nederhorst den Berg en Kortenhoef hebben geen eigen kantoor en moeten vanuit huis of auto werken.
  • In het totale district, Hilversum, Wijdemeren en Baarn (130.000 inwoners!), zijn ’s nachts slechts twee à drie surveillance wagens met in totaal vier à zes agenten in dienst.
  • De eind 2008 landelijk ingevoerde BVH software heeft dermate chronische tekortkomingen dat waar eerst twee uur per man per dag nodig was voor administratieve afhandeling van aangiften en rapportages, hetzelfde werk nu vier uur in beslag neemt. Alleen deze softwareproblemen leiden dus al tot ruim 20% minder blauw op straat! Bovendien zijn archiefgegevens in geval van urgentie niet onmiddellijk ter beschikking te stellen aan het politiepersoneel.
  • Veel erger is dat Nederhorst, Ankeveen, Kortenhoef en delen van ’s-Graveland één grote ‘black spot’ vormen in het portofoonnetwerk. Volgens de centrale meldkamer ligt de efficiëntie van het bereik ver onder de 50%!! In deze ‘black spots’ géén of hooguit gebrekkig contact met de meldkamer of tussen surveillanceteams onderling. Wat gebeurt er in noodsituaties?

Nederland telt 70 van deze ‘black spots’, die in de loop der jaren zouden worden verholpen. Wijdemeren staat slechts op nummer 68 van de urgentielijst! Op klachten vanuit het politiekorps over deze zaken komt geen reactie.

Deze toestand is ontoelaatbaar. Veiligheid is een basisrecht van de bevolking. D66 eist dat de korpsbeheerder openheid van zaken geeft en er zorg voor draagt dat deze onveilige situatie zo snel mogelijk wordt opgelost. Voor ons is dit de eerste urgentie voor het volgende gemeentebestuur.

Voor de complete rapportage ga naar www.d66wijdemeren.nl.


Mantelzorgcompliment

Tijdens het politieke debat dat de ouderenbond Anbo had georganiseerd op dinsdag 16 februari 2010 in Loosdrecht kwam het onderwerp mantelzorg naar voren.

GroenLinks presenteerde een idee om uit WMO gelden een extraatje te geven aan mantelzorgers. D66 Wijdemeren gaf aan dat dit extraatje al bestaat. Dit wordt landelijk geregeld door de Sociale Verzekeringsbank. Mensen met een CIZ indicatie krijgen de aanvraagformulieren vanzelf in de brievenbus. Op de site van de Sociale Verzekeringsbank staat alle informatie over dit mantelzorgcompliment. U vindt die informatie hier. De adresgegevens van de Sociale Verzekeringsbank, afdeling Mantelzorg is: SVB/Mantelzorg, bezoekadres: Graadt van Roggenweg 450, Utrecht, postadres: Antwoordnummer 53005, 3503 VB Utrecht, telefoon 030-2648444, e-mail mantelzorg at svb.nl.

Hannie Humme
D66 Wijdemeren

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
Rik Jungmann
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
-1 gr.
windkr. 2