WIJDEMEERSE WEBKRANT
Putter: Mega-strop
Wijdemeren, wo 17 februari 2010

Putter kondigt aan dat komende donderdagavond de grootste strop van het coalitiebeleid van de afgelopen vier jaar wordt bekendgemaakt.

ingezonden bericht

Strop

Donderdagavond 18 februari wordt in het gemeentehuis van Wijdemeren de grootste strop van het vierjarige coalitiebeleid bekend gemaakt. Het brevet van onvermogen wordt definitief vastgelegd, een college staat klaar om aan de schandpaal te worden genageld. Hoewel… je weet het nooit in een land dat straffeloos mee kan doen in een illegale oorlog.

Maar, laat de feiten, of liever de cijfers spreken. Na het afgeblazen megalomane project Groenewoud in Kortenhoef waarbij 160.000 euro verdampte, vraagt het college aan de gemeenteraad de navolgende overschrijdingen van budgetten goed te keuren. Aan de onzekere woningbouw locatie Ter Sype moet 546.000 euro worden toegevoegd, het Loosdrechtse Dorpscentrum in aanbouw moet worden aangevuld met 647.000 euro, een plannetje aan de Kerklaan in Kortenhoef gaat 600.000 euro meer kosten, bij de tweede Heul in Loosdrecht is het krediet met 239.000 euro overschreden en bij het Scoutinggebouw in Kortenhoef gaat het om 84.000 euro meer. Opgeteld gaat het om meer dan 2.000.000 euro en dat is niet niks.

In de laatste gemeenteraadsvergadering voor de verkiezingen wordt meer dan ooit duidelijk dat het huidige beleid failliet moet worden verklaard, dat er een financiële puinhoop achterblijft die nauwelijks valt op te ruimen, en dat miscalculatie aan de orde van de dag was. Ik beweer dat iedereen die deze gezagsdragers straks zijn stem geeft, blindelings in zijn eigen voet schiet en met bluf gekruide onkunde beloont. Want dit kan zo niet doorgaan, er moet handelend worden opgetreden en wel zo snel mogelijk. Maar hoe doe je dat?

Als straks anderen het bestuur overnemen dan wacht ze een zware taak, die zeer moeilijk te vervullen zal zijn. Waar haal je de macht en de kracht vandaan om vier jaar wanbeleid om te buigen naar gezond en transparant handelen en het vertrouwen in de lokale politiek te herstellen. Van alle mooie beloftes is weer eens niets terecht gekomen. En mocht je nog een extra argument nodig hebben om overtuigd te raken, bedenk dan dat dit college De Dobber, het best geoutilleerde gebouw voor culturele activiteiten, wil verkwanselen aan grootgrutter Albert Heijn. Een schande!

Beste gemeenteraad, haal de strop stevig aan donderdagavond. Zo niet, dan pakken wij ze wel op 3 maart. Blijf niet thuis! Dit is een legale strijd.

Ik zeg: doen! 

Putter

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
-1 gr.
windkr. 2