WIJDEMEERSE WEBKRANT
Oversteek Venenburg
Nederhorst den Berg, wo 17 februari 2010

Het college heeft besloten dat er een veiliger oversteekplaats bij de nieuwbouwwijk Venenburg aangelegd moet worden.

persbericht

Veiliger oversteek voor Venenburg

Het college heeft besloten dat er een veiliger oversteekplaats bij de nieuwbouwwijk Venenburg aangelegd moet worden.

De wijk Venenburg in Nederhorst den Berg is zo goed als klaar. Mensen die lopend of met de fiets uit Venenburg van of naar het dorp willen, moeten bij het kruispunt van de Meerhoekweg de Randweg oversteken. Veel mensen vinden dat een onveilige oversteek. Dat komt omdat het kruispunt ooit is gemaakt als kruispunt in een provinciale weg waar 80 km/u. gereden mocht worden. Dat is nu 50 km/u. maar er wordt vaak harder gereden.

De gemeente wil de oversteek veranderen, zodat die past in een 50 km/u. weg. Daarvoor moeten de rijbanen versmald worden en de uitvoegstroken verwijderd, zodat de oversteeklengtes korter worden. Zo wordt het hele kruispunt krapper, waardoor er minder hard gereden kan worden. De oversteeksituatie wordt daardoor veel veiliger.

 

Update 17-2-2010, 18.13: Er kwamen twee reacties op dit persbericht binnen.

Maarten Seegers schreef:

Weer een teken dat de gemeente niet luistert naar burgerinitiatieven. In het verleden is juist deze oversteek één van de punten geweest voor inspraak in de wijk.

Nu gaat de gemeente weer haar eigen gang zonder te vertellen wat er ooit met deze plannen is gebeurd. Zie het archief van de WWK in 2003.

Maurice Breed schreef:

De Randweg tussen Venenburg en Overmeer is nooit 80km/u weg geweest, maar altijd 50km/u. Op de hele Randweg langs Overmeer wordt structureel al vanaf het begin van het bestaan veel te snel gereden.....

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
-1 gr.
windkr. 2