WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Voorstraat: uitstel
Nederhorst den Berg, do 16 december 2010

Een memo over de Voorstraat en de Spot. Dat werd besproken in de raad, wat leidde tot uitstel naar februari.

In de raad van 25 november diende Ria Hennis (DB) een motie in waarin werd gevraagd om voor 15 december een overzicht te geven van de mogelijkheden om Cultureel Centrum De Spot niet te verbouwen, maar definitief te verplaatsen naar het voormalige gemeentehuis aan de Voorstraat. In een memo aan de raad gaf het college een toelichting op die vraag.

Negatief beeld

In het memo werd een zeer negatief beeld geschetst van het scenario om de Voorstraat te behouden. Het gebouw is veel te groot en de benodigde verbouwing wordt erg duur aldus wethouder Abrahamse. Bovendien zal de grond onder De Spot weinig opleveren omdat dat gebouwtje tegen de sporthal aangeplakt zit. Een herinrichting van dat hele gebied, zo mijmerde de wethouder, is niet haalbaar omdat dan de gloednieuwe brandweerkazerne verplaatst zou moeten worden, evenals sporthal De Blijk die nog voor vijf ton in de boeken staat. De verbouwing van De Spot is al gegund aan een aannnemer. Die zal ongetwijfeld een claim indienen wegens contractbreuk, tenzij hij met een andere opdracht gecompenseerd kan worden. Om kort te gaan het college ziet het "Spot naar Voorstraat scenario" (SV scenario) niet zitten. Hoewel, een doorvragende René Voigt (DB) net niet aan wethouder Joost Boermans wist te ontfutselen dat die wel sympathie lijkt te hebben met dat scenario.

Dobbergevoel

Bij de bespreking van het memo ging de discussie nogal heen en weer. De vraag die op tafel lag was of er uitstel moet komen en een verder uitgewerkt voorstel van het college over het SV scenario of niet. René Voigt (DB) opende met het voorstel om maar uit te stellen, omdat het memo onvolledig was in de ogen van zijn fractie. Nanne Roosenschoon (D66) toonde zich een voorstander van het SV scenario. Wel vond hij dat de verbouwingskosten van de Voorstraat veel te hoog ingeschat waren. Joep Frijdal (VVD) werd bevangen door "een Dobbergevoel". Het gebouw is veel te groot voor De Spot en voor Nederhorst. Hij was bang dat er een tekort aan vrijwilligers zou ontstaan om de zaak draaiende te houden. "Alsjeblieft, niet doen!"

GL kapittelt Singelgroep

Felix Flameling (GL) schaarde zich aan de zijde van de VVD. Ook hij ziet niets in het SV scenario. Bovendien is de Voorstraat qua planning al veel te ver in de procedure volgens hem. Hij gaf de Singelgroep een reprimande. "De discussie loopt al jaren en is, ik zeg het maar zoals het is, weer opgerakeld door de z.g. Singelgroep." Ben Steenvoorden (PvdA) vond dat het memo onvoldoende was om er een besluit op te nemen en pleitte voor uitstel.

Uiteindelijk besloot de raad om het onderwerp uit te stellen en op de agenda van de commissie in februari te zetten.

Dossier Voorstraat

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
regen
3 gr.
windkr.3